Arrow (Tv Series)

Μια καινούργια σειρά που άρχισε φέτος στην Αμερική και έχει σχέση με τα κόμικ είναι το Arrow. Μέχρι στιγμής παίχτηκε η 1η σαιζόν από το κανάλι CW Television Network και τα νούμερα ήταν ικανοποιητικά οπότε θα συνεχιστεί και για 2η. Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο η σειρά αναφέρεται στον ήρωα της Dc Comics, Green Arrow.
O Green Arrow κυκλοφόρησε από την Dc τον Νοέμβριο του 1941 στο More Fun Comics #73 και δημιουργοί του είναι ο Morton Weisinger στο σενάριο και ο George Papp στο σχέδιο. Για αρκετά χρόνια δεν είχε πολύ επιτυχία σαν χαρακτήρας, μέχρι το 1960 όπου ο Denny O'Neil και ο Neal Adams του έδωσαν νέα πνοή και look. Έτσι με δικό του κόμικ ο Green Arrow/Oliver Queen συνέχισε μέχρι τα 90's όπου και πέθανε για να συνεχίσει ο γιός του Connor Hawke.
Οι κυκλοφορίες όμως έπεφταν, όποτε η Dc αποφάσισε για καινούργιο επιτυχημένο reboot του Green Arrow/Oliver Queen με τον γνωστό Kevin Smith στο σενάριο.
Εκτός από πολυάριθμες εμφανίσεις σε animation και video games ο Green Arrow εμφανίστηκε και στην δημοφιλή σειρά Smallville. Και φτάνουμε στο 2012 στο Arrow.
Το σενάριο αφορά τον νεαρό Oliver Queen, γόνο πλούσιας οικογένειας στην Starling City. Σαν τα περισσότερα πλούσια παιδιά η ζωή του είναι όλο πάρτυ, γυναίκες, ποτά και άστατη ζωή. Ένα μοιραίο ταξίδι όμως θα τα αλλάξει όλα. Το γιότ του πατέρα του βυθίζεται και ο Oliver είναι ο μόνος που επιζεί. Δυστυχώς για αυτόν ο πατέρας του Robert Queen και η αδελφή της κοπέλας του Sara Lance είναι νεκροί. Ο ίδιος ναυαγεί για 5 χρόνια σε ένα μυστηριώδες νησί. Ο πατέρας του πριν πεθάνει του λέει ότι έκανε πολλά λάθη και του δίνει μια λίστα με ονόματα.
Πολλά γίνονται στο νησί και όταν γυρνάει στην οικογένειά του, στην μητέρα του Moira και στην αδελφή του Thea, στη Starling City, είναι άλλος άνθρωπος. Την ημέρα συνεχίζει την ζωή του playboy εκατομμυριούχου, ενώ τις νύχτες φορά μια πράσινη στολή και κουκούλα και γίνεται ο Green Arrow. Εξαιρετικός σκοπευτής, με άριστη φυσική κατάσταση και με όπλο το σύγχρονο τόξο του, κυνηγάει το έγκλημα στους κακόφημους δρόμους της Starling City.
Στο σενάριο εμπλέκονται ο αστυνόμος ντετέκτιβ Quentin Lance, πατέρας της Sara Lance, που πνίγηκε στο ναυάγιο και ορκισμένος εχθρός του Green Arrow. Επίσης ο Oliver προσπαθεί να τα βρεί και με την πρώην κοπέλα του Laurel Lance προσπαθώντας να ισσοροπήσει τις σχέσεις του με αυτήν και με τον οξύθυμο αστυνόμο πατέρα της.
Μια περίεργη συνωμοσία κρύβεται πίσω από όλα, που σιγά σιγά ξεδιπλώνεται. Υπάρχουν πολλά flashback που μαθαίνουμε τι ακριβώς συνέβηκε τα 5 χρόνια στον Oliver και πως άλλαξε από κακομάθημένο πλουσιόπαιδο, σε τοξοβόλο τιμωρό του εγκλήματος.
Στον κεντρικό ρόλο του Green Arrow/Oliver Queen έχουμε τον Stephen Amell, ο οποίος εκτός από το παρουσιαστικό του γυμνασμένου εκδικητή δίνει και έναν πολύ καλό ρόλο. Αν και δεν πείθει τόσο στις σκηνές που προσπαθεί να παίξει τον ανέμελο playboy, σαν Green Arrow είναι πολύ καλός. Η στολή, τα ακροβατικά, οι σκηνές μάχης είναι όλα καλά δουλεμένα και χωρίς special εφέ, νομίζεις ότι βλέπεις μια souper hero σειρά. Το αναφέρω αυτό γιατί οι τελευταίες ταινίες με σούπερ ήρωες, όσο καλές και αν είναι, είναι πήχτρα στα εφέ και δίνουν την εντύπωση ότι δεν θα υπήρχαν χωρίς αυτά.
Στους άλλους ρόλους έχουμε την Katie Cassidy σαν Laurel Lance, η οποία στα κόμικ γίνεται και σύντροφος του Green Arrow στον αγώνα του ενάντια στο έγκλημα, σαν ηρωίδα Black Canary. Στην σειρά όμως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο ακόμα. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί υπηρετούν όσο περισσότερο μπορούν τους χαρακτήρες τους χωρίς να γίνεται κάτι σπουδαίο.
Ευχάριστη έκπληξη είναι η παρουσία του Deadshot/Floyd Lawton, ενός εξαιρετικού σκοπευτή και πληρωμένου δολοφόνου, της Huntress/Helena Rosa Bertinelli, του Yao Fei, του Deathstroke/Slade Wilson και αρκετών άλλων χαρακτήρων από τον κόσμο της Dc.
Για να πω την αλήθεια είχα παρεξηγήσει στην αρχή το Arrow. Φαντάστηκα ότι είναι άλλη μια cheesy σειρά, με όμορφους πρωταγωνιστές, έρωτες, σαπουνόπερες και κάπου στο φόντο θα υπάρχει και ένας σούπερ ήρωας. Αλλά ευτυχώς δικαιώθηκα. Όσο χάλια και άν είναι κάποιοι διάλογοι και ερμηνείες, η σειρά βλέπεται ευχάριστα και ο Green Arrow είναι σκοτεινός και αδίστακτος τιμωρός, όπως πρέπει να είναι. Η καινούργια του εμφάνιση, η οποία είναι εμφανώς πιο σύγχρονη και καλύτερη από την κλασική του, έχει λειτουργήσει υπέρ της σειράς.
O Green Arrow σαν χαρακτήρας έχει πάρα πολλά κοινά με τον Batman. Είναι και οι δύο πλούσιοι επιχειρηματίες που την νύχτα φορούν στολή, κυνηγούν τους εγκληματίες και φροντίζουν την πόλη τους από κάθε είδους κίνδυνο. Σκεφτόμουν ότι άνετα θα μπορούσε να γίνει και μια σειρά με τον Σκοτεινό Ιππότη της Gotham City. Χωρίς πολλά εφέ αλλά με καλές ερμηνείες και πειστικές σκηνές μάχης.
Πιστεύω τέλος ότι αξίζει να δει κανείς τα 23 επισόδεια της 1ης σαιζόν με επιφύλαξη ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη.

Διαβάστε περισσότερα »

With Great Power... "The Stan Lee Story"

Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν επώνυμο Lee και είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο. Ο πιο γνωστός σε όλους είναι ο Bruce Lee, αλλά ο έπόμενος στην λίστα θα είναι σίγουρα ο Stan Lee, συγγραφέας κόμικ, πατέρας σούπερ ηρώων, εκδότης, παραγωγός και επίσημος πρόεδρος της Marvel Comics.
Δεν είναι και λίγα για τον Stanley Martin Lieber, έναν νεαρό Ρουμανικής καταγωγής, ο οποίος ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, φτωχός και με πολύ δουλειά, έφτασε να γίνει ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην δημιουργία των κόμικ.
Το documentary With Great Power... "The Stan Lee Story" ξεκινά ένα βιογραφικό ταξίδι και αναλύει σε βάθος την ζωή και το έργο του Stan Lee. Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια όπου αναφέρει ότι ο πρώτος ήρωας που του έκανε εντύπωση ήταν ο ηθοποιός Errol Flynn. Οι περιπετειώδης ταινίες του έδωσαν έμπνευση για τους σούπερ ήρωες.
Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρήκε στον Αμερικάνικο στρατό να δουλεύει σαν playwright δηλαδή να γράφει manuals, εκπαιδευτικά φιλμ, σλόγκαν και καρτούν σχετικά με τον πόλεμο.
Αργότερα ξεκινά το έργο του στην συγγραφή κόμικ και στην δημιουργία πολλών υπερηρώων που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, X-Men, Daredevil, Doctor Strange και φυσικά ο Spider-Man είναι μερικοί από αυτούς.
Το documentary είναι σκηνοθετημένο από τους Terry Dougas, Nikki Frakes και Will Hess.
Υπάρχουν πολλές συνεντεύξεις από διάσημους ηθοποιούς που έπαιξαν σε ταινίες βασισμένες σε κόμικ όπως ο Nicolas Cage (Ghost Rider), Patrick Stewart (Professor X), Tobey Maguire (Spider-man), James Marsden (Cyclops), Michael Chiklis (Thing), James Franco (Harry Osborn) ή και άλλοι όπως ο Kevin Smith, Ringo Starr και πολλοί άλλοι.
Είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε βιογραφικό φιλμ για τον μεγάλο Stan Lee.
Δείτε την σε αυτό το link.
Διαβάστε περισσότερα »

Justice League Heroes

Το Justice League Heroes είναι ένα Video game βασισμένο στην πιο γνωστή ομάδα υπέρ ηρώων της DC Comics  και κυκλοφόρησε το 2006 για το Xbox, Playstation 2, Nintendo DS και PSP. Δημιουργήθηκε από τα Snowblind Studios και η διανομή του έγινε από την Warner Bros. Games , εκτός από την εκδοχή για το Xbox που η διανομή έγινε από την DC Comics και την Eidos Interactive. Για το αρκετά ενδιαφέρον story, ένοχος είναι ο βετεράνος συγγραφέας της κόμικ σειράς Justice League,   Dwayne Mc Duffie και το  παιχνίδι χρησιμοποιεί την Dark Alliance Engine -  τεχνολογική  αιχμή του δόρατος  της Snowblind για το έτος που κυκλοφόρησε.
 To παιχνίδι ξεκινάει με τον Superman και τον Batman που σπεύδουν προς διάσωση των S.T.A.R Labs από τα δολοφονικά robot που έχει στείλει ο Brainiac.  O παίχτης μπορεί να επιλέξει  με ποιόν από τους δύο ήρωες θέλει να παίξει αλλά και να αλλάξει την επιλογή του όποια στιγμή θέλει.. Την ίδια στιγμή - επόμενες πίστες,  η Zatanna  και ο Martian Manhunter  αντιμετωπίζουν την Queen Bee και τα drones της.  Μόλις η Metropolis είναι και πάλι ασφαλής, η Justice League δέχεται σήμα πως ο Key  προσπαθεί να κλέψει έναν πυρηνικό πύραυλο. Σε αυτές τις πίστες,  οι ήρωες που έχει ο παίχτης είναι ο Flash και o Green Lantern. To ίδιο προσπαθεί να κάνει και η Killer Frost αλλά η Zatanna και η Wonder Woman της χαλάνε τα σχέδια. Και σε αυτές τις πίστες μπορείς να επιλέξεις όποια από τις δύο ηρωίδες θέλεις. Παρ' όλα αυτά ένας άλλος πύραυλος καταφέρνει να εκτοξευτεί και χτυπάει τον πλανήτη Άρη με σκοπό να ελευθερώσει τους White Martians για να επιτεθούν στην γή.  Σε αυτές τις πίστες οι δύο ήρωες που παίζουν είναι ο Superman και ο Martian Manhunter. Ο Brainiac έχει ελευθερώσει και τον Gorilla Grodd που σκοπεύει να εκδικηθεί την ανθρωπότητα, χρησιμοποιώντας μια μηχανή που προκαλεί σεισμούς. Σε αυτές τι πίστες μπορείς να επιλέξεις όποιον ήρωα θέλεις από όλους όσους έχει το παιχνίδι. Τουλάχιστον στην εκδοχή του PSP που τερμάτισα εγώ.  Δεν θέλω να μακρυγορήσω για αυτό θα πω, πως πίσω από τον Brainiac τελικά βρίσκεται ο Doomsday. Το story αν και απλό - δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι αρκετά ευχάριστο και ταιριάζει γάντι σε μια μεταφορά της Justice League σε Video Game.

To gameplay είναι επίσης αρκετά ευχάριστο.  Σχεδόν σε όλο το παιχνίδι το περιβάλλον είναι interactive και μπορείς να το καταστρέψεις, χρησιμοποιώντας υπέρ δυνάμεις. Ο χαρακτήρας του παιχνιδιού,  όπως ανέφερα και παραπάνω είναι Single player ή two player ή αλλιώς co -op. Επίσης δυνατό του σημείο είναι ο τρόπος που έχουν παρουσιάσει οι δημιουργοί τις δυνάμεις των ηρώων και ειδικότερα τις super κινήσεις τους. Καθώς εξελίσσεται το παιχνίδι,  ο παίχτης μπορεί να αναβαθμίσει και τους ήρωες χρησιμοποιώντας το role - playing style boot system που έχουν εντάξει οι developers της Snowblind studios.
 Οι ήρωες που παρουσιάζονται είναι οι : Batman, Superman, Flash, Zatanna, Green Lantern - John Stuart ,  Martian Manhunter,  Wonder Woman αλλά στην πορεία μπορείς να ξεκλειδώσεις και τους :Aquaman, Black Canary, Green Arrow, Green Lantern - Hal Jordan, Green Lantern - Kyle Rayner, Hawkgirl , Huntress και Supergirl. Μαζί με τους καλούς  το Justice League Heroes έχει πάρει  τα δικαιώματα  και για αρκετούς κακούς όπως τους  : Brainiac, Circe, Doomsday, Darkseid κ.α.  Επίσης μπορείς να ξεκλειδώσεις και αρκετά νέα κοστούμια για όλους τους ήρωες.
 Η υποδοχή του παιχνιδιού σε ότι αφορά την εκδοχή του για μεγάλες κονσόλες δεν ήταν αρκετά θερμή. Και αυτό γιατί εκείνη την εποχή κυκλοφόρησε και το multi player παιχνίδι της Marvel με τίτλο X-MEN Legends , στο οποίο μπορούσες  να επιλέξεις σε όλα τα σημεία του,  ανάμεσα από όλους τους ήρωες που περιείχε σε σχέση με το JLH , που ειδικά στην αρχή μπορείς να διαλέξεις μόνο ανάμεσα από δύο. Παρ' όλα αυτά το παιχνίδι ήταν μια εισπρακτική επιτυχία καθώς η εκδοχή του για PSP  πήρε καταπληκτικές κριτικές και ήταν ένας από τους εμπορικούς τίτλους της χρονιάς του.
Διαβάστε περισσότερα »

Man Of Steel (2013)

                             
Eίναι μια απο τις σπάνιες φορές που προσπαθώ να καταλάβω αν τελικά μου άρεσε ή κατα πόσο κατάφερε να εντυπωθεί μέσα μου μια ταινία. Πολύς ο θόρυβος για το συγκεκριμένο εγχείρημα σε μια προσπάθεια να σβηστούν οι κάκιστες εντυπώσεις που είχε αφήσει η προηγούμενη μεταφορά (Superman Returns - 2006) με τον αγαπημένο υπερήρωα της DC Comics


      

Ομολογώ πως αν και φανατικός του Batman , προσπάθησα να μην επηρεαστώ απο την πρόσφατη τριλογία του Christopher Nolan αν και απο τα πρώτα καρέ είναι ολοφάνερο το άγγιγμα του μιας και ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας καθως είχε και ανάμιξη στη δομή της ιστορίας πριν ολοκληρωθεί σαν σενάριο.

Το σκηνοθετικό τιμόνι ανέλαβε ένας εξίσου δυναμικός και με αξιόλογο δείγμα γραφής σκηνοθέτης που στο παρελθόν μας έχει χαρίσει έντονες συγκινήσεις με ταινίες όπως οι 300 (2006),  Watchmen (2009) αλλα και το επίσης συμπαθητικό Sucker Punch (2011).  Φυσικά μιλάω για τον Zack Snyder ένα σπουδαίο σκηνοθέτη της νεότερης γενιάς του Ηollywood και μέγαλου  θαυμαστή του κόσμου των comics.
Προσωπική μου γνώμη πως η επιλογή του για τον αβανταδόρικο ρόλο του σκηνοθέτη  ήταν οτι ιδανικότερο μιας και κατάφερε να δώσει τη δική του ''σκοτεινή''  πινελιά σε έναν ήρωα που προερχόταν απο  γλυκανάλατα κινηματογραφικά εγχειρήματα.
Απο το ξεκίνημα του φίλμ νιώθεις πως υπάρχει κάτι το διαφορετικό σε αυτη την κινηματογραφική  μεταφορά  αφού η ιστορία μας βρίσκει στο πλανήτη Κρύπτον -εκεί που ξεκίνησαν όλα -  έναν πλανήτη οπου κυριαρχεί η υπερτεχνολογία , τα πομπώδη και θεαματικά κτιρια καθως και πλάσματα που φερνουν στο νού δικά μας  προιστορικά  δημιουργήματα ακόμα και δράκους.  
Σαφως και η επιβλητική παρουσία του σπουδαίου Russell Crowe σαν Jor - El   δίνει τα απαραίτητα γκάζια για το ιδανικό ξεκίνημα της ταινίας και καθηλώνει απο το πρώτο λεπτό στην σεναριακή εξιστόρηση της καταστροφής του Κρύπτον και της μετέπειτα αποστολής του βρεφους Kal - El στη γή.




 Η πρώτη μισή  ώρα κατ' εμέ είναι οτι καλύτερο μπορεί να επιδείξει αυτη η ταινία και το λέω αυτό δυστυχώς γιατι κατα τη διαρκεια της κάνει μια μικρή κοιλίτσα με έμφαση σε αρκετες μάχες σώμα με σώμα  με τον στρατηγό Ζοντ και των υπολόγων του.   Πιστεύω πως όλο αυτό έγινε στο βωμό του τρισδιάστατου πλέον κινηματογράφου και θαρρω θέλησαν να δείξουν περισσότερη ωμή δράση για να συναρπάσουν τον θεατή με τα 3D γυαλιά που πήγε να δει το καινούριο Superman.....
Μιας και ανέφερα τη λέξη Superman , τρομερή εντύπωση δημιουργεί πως η συγκεκριμένη λέξη ακούγεται πρώτη φορά κάπου στη μέση της ταινίας απο έναν κομπάρσο αλλα και πως οταν παει να ψελιστει απο τα στόμα της Lois διακόπτεται σεναριακά δινοντας μας ενα έξυπνο κινηματογραφικό gang.   Εξαιρετικά ευφυές  μιας και είναι σαφής η πρόθεση να αποκόψουν καθε τι που συνδέει με τις παλαιότερες κινηματογραφικές μεταφορές.




Ένα σιγουρο μυστικό επιτυχίας σε οτι αφορα μια ταινία ειναι να υπάρχει ενα αξιόλογο cast γεμάτο ηθοποιούς ιδιαίτερα γνωστούς στο ευρύ κοινό αφού η υπόθεση κράχτης στο promotion  παίζει μεγάλο ρόλο....
Σε αυτά τα ''τέρατα'' συναντάμε τον ιδιαίτερα αγαπητό Russell Crowe σαν Jor - El , τον επίσης αγαπημένο - αν και λίγο πεσμένο τα τελευταία χρόνια - Kevin Costner ως Jonathan Kent , ενας πολυ ωραίος ρόλος καθώς σε όλη τη διάρκεια της ταινίας παρεμβαίνει ως ανάμνηση και αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση αφου στην ουσία είναι ο άνθρωπος που έδωσε την ηθική υπόσταση στον εκ των ουρανών πεσόμενο θετό του γιό.
Η άλλοτε λολίτα Diane Lane στηρίζει αξιοπρεπώς τον ρόλο της Martha Kent ενώ ο θρυλικός Μορφέας της νιότης μας Laurence Fishburne κάνει απλά αυτο που ξέρει καλύτερα στο ρόλο του αρχισυντάκτη Perry White.


Ο Henry Cavill  Clark Kent/ Kal - El   είναι μια ευχάριστη έκπληξη ειδικά μετά την προηγούμενη φόλα με τον επίσης όμορφο και καλογυμνασμένο Brandon Routh αφου η ερμηνεια του είναι σαφώς πιο ικανοποιητική  και δίνει με παιδική αφέλεια σε κάποιες σκηνές,  μια πιο ανθρώπινη υπόσταση στον ηρωα μας και την αγάπη του για τους γήινους. Η αλήθεια είναι πως οταν τον είχα δει στο Immortals (2011) δεν μου γέμισε ιδιαίτερα το μάτι , όπως επίσης και στο τραγικό The Cold Light Of Day (2012) οπου συμπρωταγωνιστεί με τον ημίθεο Bruce Willis.


Για την λατρεμένη κοκκινομάλα και σταθερή αξία πλέον στο κινηματογραφικό στερέωμα Amy Adams  μπορώ μόνο να πώ  οτι δίνει με τη σπιρτάδα της μια πολύ καλή προσέγγιση της  δραστήριας δημοσιογράφου Lois Lane αν και σε κάποιες σκηνές ψιλοκαταντάει και λίγο ρομάντζο με αποκορύφωμα τη σκηνή του φιλιού οπου όλοι πιστευουν οτι θα πέσουν οι τίτλοι τέλους αλλα αντι αυτού ξεκινάει ξανα - μανα αλλη μια μάχη (καταστρέφω οτι υπάρχει τριγύρω) με το στρατηγό Ζοντ.  Θα ήταν προτιμότερο να μην τονίσουν τόσο έντονα το ερωτικό στοιχείο μεταξύ τους  και να έμεναν στο παιχνιδιάρικο φλερτ που υπάρχει καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας.
Αυτο θα τεκμηρίωνε καλύτερα και το φινάλε οπου αποφασίζει μετα τη νικη κατα των κακών να ενταχθεί ως Clark Kent στο δυναμικό της εφημερίδας Daily Planet με τη Lois να ειναι η μόνη που γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα.

Ο κακούλης της υπόθεσης General Zod  -Michael Shannon δεν με έπεισε ιδιαίτερα αν και ομολογώ πως δεν τον γνώριζα απο κάτι συγκεκριμένο και σε ορισμένες στιγμές μου θύμιζε τους άλλοτε παλαιστές του WWF που χαζεύαμε να βρυχώνται πιτσιρικάδες, ενώ σε αντίθεση με εκείνον πολύ καλή ήταν η  Antje Traue σαν Faora -Ul΄΄ πρωτοπαλίκαρο'' του επαναστάτη στρατηγού και ιδιαίτερα ικανή στις σκηνές μάχης !!




Σε γενικές γραμμές το ''Man Of Steel'' αν και ταινία με μεγάλη διάρκεια (2 ώρες και κάτι ) είναι καλή.
Βέβαια θα μπορούσαν να προσδώσουν κατι πιο ουσιαστικό στο κινηματογραφικό κοινό με το να κόψουν τις υπερβολικά πολλές  σκηνές μάχης και τα υπερφίαλα οπτικά εφέ αλλα είπαμε Hollywood είναι αυτό και αν δεν δείξεις  πάθος , βιά και Αμερικανιά ταινία δεν υφίσταται !!
Σαν ταινία μεταφορά απο comic πάντως είναι πάρα πολύ καλή και πιστεύω πως δεν απογοήτευσε κάνεναν fun του αγαπημένου μας ήρωα.
Στα πολλά συν της ταινίας εκτός των κορυφαίων ηχητικών εφέ και του εκπληκτικού soundtrack αξίζει να αναφέρω την φανταστική νέα στολή του superman , μια στολή που έγινε αντικείμενο έντονης διακωμώδησης τον τελευταίο καιρό καθώς επιτέλους  δε φέρει το χαρακτηριστικό κόκκινο εξωτερικά της στολής σλίπ - αξεσουάρ.



Η αλήθεια είναι πως μετά τις τελευταίες μεγάλες απογοητεύσεις (προσωπική εκτίμηση)  σε μεταφορές comics όπως τα μέτρια The Avengers , Iron Man 3  και Captain America ,
το Man Of Steel ή ακόμα καλύτερα αν ειχαν την οξυδέρκεια να της δώσουν τον τίτλο  ''Kal - El''  , είναι πολύ καλύτερο και μας αφήνει υποσχέσεις για ένα ακόμα καλύτερο sequel.....
Ελπίζω το επερχόμενο Wolverine να μας αποζημιώσει κατάλληλα !!
Διαβάστε περισσότερα »

Mordillo

Το ημερολόγιο έγραφε 4 Αυγούστου του 1932 όταν ήρθε στην ζωή στην συνοικία Villa Pueyrredon του Μπουένος Αίρες της Αργεντινής ένας από τους πιο μεγάλους καρτουνίστες και σκιτσογράφους αυτής της χώρας. Το όνομα του είναι Guillermo Mordillo αν και είναι απλά γνωστός ως Mordillo. Τις δεκαετίες του 70 και του 80 που βρισκόταν και στο ζενίθ της καριέρας του ήταν ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στον κόσμο. Βέβαια  ακόμα και σήμερα το έργο της δουλειάς του και για να είμαι πιο συγκεκριμένος - οι φιγούρες  του που αποτελούν και το σήμα κατατεθέν του, είναι αγαπητές και αναγνωρίσιμες από χιλιάδες κόσμο.


 Από μικρός έδειξε την κλήση και το ενδιαφέρον του προς το σχέδιο έτσιι το 1948 αποκτά το πτυχίο του Illustrator από την σχολή δημοσιογραφίας του Μπουένος Άιρες. Ασχολήθηκε λίγο καιρό μετά  με την δημιουργία σκίτσων για παιδικές animation ιστορίες για τα Studio Galas ως μέλος του animation team. Παράλληλα δεν σταμάτησε ποτέ να σκιτσογραφεί και να εκδίδει δουλειές του σε τοπικά περιοδικά. Έχει εικονογραφήσει τα παραμύθια του Αίσωπου αλλά και τα παραμύθια του Περό. Το 1955 καθώς η δουλειά του αρχίζει να γίνεται αξιοπρόσεχτη αλλά και να έχει πέραση, εγκαθίσταται στη Λίμα του Περού όπου εκεί ασχολείται με την διαφήμιση καθώς προσλαμβάνεται ως free lancer designer για την διαφημιστική εταιρία  McCann Erickson.

To 1960 μετακομίζει στην Νέα Υόρκη όπου εργάζεται στην Paramount Pictures Studios.  Τρία χρόνια αργότερα οι καλλιτεχνικές του αναζητήσεις αλλά και οι επαγγελματικές του φιλοδοξίες τον οδηγούν να μετακομίσει και πάλι,  αυτή την φορά όμως στο Παρίσι.Εκεί δημιουργεί εικονογραφίσεις, γελοιογραφίες και χιουμοριστικά κόμικς που δημοσιεύονται σε αρκετά περιοδικά όπως τα : Marie - Claire, Lui, Pif - Gadget κ.α. Στο παρίσι γνώρισε και την γυναίκα του με την οποία έκανε δυο παιδιά. Τα τέλη της δεκαετίας του 70 τον βρίσκουν να έχει επιτύχει επαγγελματικά και να έχει υιοθετήσει ένα πιο κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής, έτσι ξαναμετακόμιζει. Αυτή την φορά στην Μαγιόρκα της Ισπανίας, όπου εκεί γίνεται πρόεδρος της  International Association of Authors of Comics and Cartoons (CFIA), ενώ παράλληλα ασχολείται με την δημιουργια cartoon. To όνομα του πλέον είναι παγκοσμίως γνωστό και γνωρίζει τεράστια επιτυχία.
 


 Το σχέδιο του είναι απλό και ξεκάθαρο. Δυναμικές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα που εναρμονίζονται απόλυτα με ένα συχνά πυκνά  ουτοπικό  περιβάλλον. Βέβαια πολλές φορές τα πάντα τείνουν να είναι στρογγυλά και αυτό το καταλαβαίνει κανείς πολύ εύκολα αν προσέξει τις χαρακτηριστικές στρογγυλές μεγάλες μύτες που χαρίζει στα ανθρωπάκια ή τα ζωάκια που σχεδιάζει. Η πολυχρωμία και η χρήση ζωηρών χρωμάτων  που χρησιμοποιεί στα έγχρωμα σχέδια του, δίνει μια αίσθηση χαράς και διάθεσης για ζωή. Το χιούμορ του πατάει πάνω στους κανόνες και τις συμβάσεις των κόμικς αλλά δεν γίνεται ποτέ προκλητικό ή προσβλητικό. Επίσης είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις αθλητικές απεικονίσεις του, ειδικότερα σε αθλήματα όπως είναι το ποδόσφαιρο και το γκόλφ. Κατά την γνώμη μου όμως το πιο δυνατό του χαρτί  και τρανή απόδειξη του ταλέντου του, είναι οι σιωπηρές απεικονίσεις της αγάπης.Καταφέρνει με ένα μοναδικό τρόπο μέσα σε ένα καρέ να πεί πράγματα που δεν θα χωρούσαν ούτε σε 5 σελίδες τετραδίου.Για αυτό άλλωστε τα σχέδια του μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταματήσει να γίνονται μηνύματα αγάπης  που στέλνουν οι ερωτευμένοι μεταξύ τους. Χαρακτηριστικό επίσης της δουλειάς του είναι πως έχει πάντα μαζί του ένα σημειωματάριο όπου σχεδιάζει τα προσχέδια του αλλά και ο αργός ρυθμός που φτάνει στο τελικό αποτέλεσμα. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει δεν λένε άλλωστε ;

Από το 1969 μέχρι το 1995 έχει βραβευθεί συνολικά 17 φορές σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ κόμικς με κάποια από τα βραβεία του να ξεχωρίζουν όπως το Gold Metal στο 18ο διεθνή φεστιβάλ Tolentino Fair of Humor ή το best cartoonist of the year στο Salon International de l'Humour του Μόντρεαλ .

Τα σχέδια του είχαν και έχουν τρομερή εμπορική αξιοποίηση καθώς έχουν πάρει την μορφή χιλιάδων προϊόντων όπως Πάζλ, Κάρτες, ημερολόγια, κουκλάκια, Πόστερ, είδη γραφείου, γραβάτες,τσάντες, εσώρουχα και πολλά πολλά άλλα.

Ενώ και τα 56 από τα βιβλία που έχει εκδώσει με τα έργα του πουλάνε ακόμα και σήμερα. Ειδικά τίτλοι όπως το amore amore   ή το Mordillo football cartoons. 

  . 

 O mordillo χάρη στο χαρακτηριστικότατο του σχέδιο και τους αξιαγάπητους χαρακτήρες που σχεδιάζει,  έχει καταφέρει να είναι αναγνωρίσιμος και αγαπητός από όλους. Παράλληλα έχει καταφέρει από ένα παιδι μιας φτωχής οικογένειας της Αργεντινής να γίνει ένας από τους πιο γνωστούς και ακριβοπληρωμένους σχεδιαστές της γενιάς του.  Νομίζω όμως πως το μεγαλύτερο του κατόρθωμα είναι πως έχει μετατρέψει το επίθετο του σε ένα trademark  που δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που έχει να πεί κάποιο άσχημο λόγο...

Όπως είχε πεί κάποτε και ο κορυφαίος δάσκαλος της παντομίμας  Marcel Marceau : Ο mordillo καταφέρνει με έναν αριστουργηματικό τρόπο να δίνει χρώμα στην σιωπή και να χαρίζει μόνο χαμόγελα...τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο....


Διαβάστε περισσότερα »

The Mindscape of Alan Moore

Με αυτό το post ξεκινάει μια νέα θεματική κατηγορία στο C is for Comics μέσα από την οποία θα σας παρουσιάζουμε ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ που μιλάνε για τα κόμικς , σκιαγραφώντας κάθε πτυχή τους.Νομίζω πως με αυτό τον οπτικοακουστικό τρόπο μπορεί κανείς με ευκολία να ακονίσει την κατανόηση και την αντίληψη του για την 9 τέχνη. Για αρχή θα σας παρουσιάσω το πολύ αξιόλογο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Dez Vylenz που ονομάζεται ''The Mindscape of Alan Moore'' και όπως πολύ καλά καταλάβατε,  πραγματεύεται -παρουσιάζει την εξέλιξη της καριέρας αλλά και της προσωπικής ζωής του κορυφαίου Alan Moore. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Alan Moore θεωρείτε  ένας από τους καλύτερους σεναριογράφους κόμικ όλων των εποχών αλλά και για πολλούς ένα από τους πιο λαμπρούς εγκεφάλους του καιρού μας. Από την πένα του έχουν γεννηθεί καταπληκτικές δουλειές όπως τα : Watchmen, V for Vendetta, From Hell, The League of Extraordinary Gentlemen, Lost Girls κ.α.
Το The Mindscape of Alan Moore κυκλοφόρησε στις 21 Αυγούστου του 2005 μέσα από το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Κοπεγχάγης ενώ η παραγωγή - διανομή έγινε από την ανεξάρτητη Shadowsnake Films. Η διάρκεια του είναι 78 λεπτά και νομίζω πως αξίζει να αναφέρω πως είναι η μοναδική ταινία που ο Alan Moore έχει παραχωρήσει την άδεια να χρησιμοποιηθεί το όνομα του αλλά και την δουλειά του. Για την ακρίβεια όχι μόνο έχει δεχθεί να συνεργαστεί αλλά στην ουσία πρωταγωνιστεί κιόλας αφού ο ίδιος αναφέρεται στον εαυτό του. Μιλάει για την παιδική του ηλικία, την ανέλιξη του στην παγκόσμια βιομηχανία των κόμικς αλλά και το ενδιαφέρον του προς τον αποκρυφισμό και την μαγεία.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε απευθείας από το παρακάτω video . 
Διαβάστε περισσότερα »

Top 5 French - Belgian comics

Από τις Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν χτίσει  την δικιά τους σχολή κόμικ, ξεχωριστή θέση κρατάνε η Γαλλία και το Βέλγιο  η αλλιώς η λεγόμενη Γαλλοβελγική σχολή η οποία από την δεκαετία του 20 έχει παρουσιάσει σειρές και χαρακτήρες που έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων και δημοτικότητας στην Γηραιά Ήπειρο αλλά και σε όλο τον κόσμο.  Η βιομηχανία κόμικ που έχουν ιδρύσει και  διατηρούν ακόμα και σήμερα, απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και διαμορφώνει - εδραιώνει την κουλτούρα των κόμικς σε εκατομμύρια αναγνώστες εδώ και αρκετές γενιές. Νομίζω όμως πως η πιο σημαντική και ουσιαστική προσφορά της Γαλλοβελγικής σχολής είναι πως ακολούθησε διαφορετικό δρόμο από τα Υπέρ - ηρωικά Αμερικάνικά κόμικς και  έδωσε στα κόμικς ένα πιο λογοτεχνικό χαρακτήρα.Γέμισε τις σελίδες τους με ενήλικες μυθοπλασίες, ριζοσπαστικές για την εποχή που κυκλοφόρησαν. Ενσωμάτωσε μέσα στα καρέ τους κοινωνική και πολιτική κριτική -  με άλλα λόγια τα κόμικς απέκτησαν άποψη και φωνή για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Επίσης τους χάρισε ένα λίγο πιο ενήλικο χιούμορ και με αυτό τον τρόπο  τα εξέλιξε από μια παιδική διασκέδαση  σε μια πιο ώριμη και ενήλικη ενασχόληση - μορφή τέχνης, που κέρδισε την παραδοχή κάθε κοινωνικού στρώματος και ηλικίας. Να δω πότε θα γίνει αυτό στην χώρα μας... Να σταματήσουν επιτέλους  κάποιοι να τα αποκαλούν Μίκι Μάου....:P
 Αν και θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για αυτή τη σχολή, σήμερα θα σας παρουσιάσω τους 5 πιο διάσημους - εμπορικούς   τίτλους που έχουν παραχθεί από αυτή.

Είμαι σίγουρος πως τα ονόματα - τίτλοι που θα διαβάσετε θα σας φανούν αν όχι οικεία, σίγουρα γνώριμα. Ακόμα και σε εσάς που δεν είστε και τόσο γνώστες της 9ης τέχνης, γεγονός που αποδεικνύει χωρίς καμία αμφιβολία την δύναμη - επιρροή της Γαλλοβελγικής σχολής. Ας ξεκινήσουμε όμως την αντίστροφη μέτρηση αυτού του Top 5.

 Νο 5 : Blake and Mortimer  

Στης 26 Σεπτεμβρίου του 1946 κυκλοφόρησε το Tintin magazine μέσα στο οποίο υπήρχε η ιστορία ΄΄ The Secret of the Swordfish''. Εκεί παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι χαρακτήρες του Captain Francis Blake - αξιωματικού των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και του καθηγητή φυσικής,  Phillip Mortimer.  Στην πορεία απέκτησαν τον δικό τους τίτλο και από τότε έχουν εδραιώσει την θέση τους ως ένας από τους πιο εμπορικούς τίτλους αστυνομικής περιπέτειας με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας  αλλά και μυστηρίου. Είναι μια δημιουργία του Edgar P.Jacobs (σχέδιο και σενάριο) αλλά και μετά τον θάνατο του η σειρά συνεχίστηκε με  πολλούς αξιόλογους δημιουργούς ως συνεχιστές. Έχουν κυκλοφορήσει 20 comic books μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχει και μια animated σειρά 26 επεισοδίων που κυκλοφόρησε το 1997. Στην χώρα μας, η σειρά έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μαμούθ Κόμιξ αν και δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα σε σχέση με άλλους Γαλλοβελγικούς τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει.

No 4: The Smurfs

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει τα μικρά μπλε πλασματάκια με το χαρακτηριστικό καπελάκι και παντελονάκι, που ζουν μέσα στο δάσος σε μανιταρόσπιτα. Στην Ελλάδα τα μάθαμε ως Στρούμφ και όχι ως Smurfs μέσα από την animation σειρά που έπαιζε παλαιότερα η κρατική τηλεόραση.  Είναι μια δημιουργία του σχεδιαστή Pierre Culliford ή αλλιώς ''Peyo''. Κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στης 23 Σεπτεμβρίου του 1958 μέσα από την σειρά ''Johan and Peewit'' χαρακτήρες που δημιούργησε ο ίδιος σχεδιαστής και συμπεριέλαβε μετέπειτα και στην σειρά των Smurfs ,που φυσικά απέκτησε τεράστιες εμπορικές διαστάσεις με λογικό επακόλουθο οι φιγούρες των Smurfs να γίνουν  από τα πιο αναγνωρίσιμα trademark όλων των εποχών.  Από το 1958 αν δεν κάνω λάθος, έχουν εκδοθεί 30 comic books που έχουν μεταφραστεί σε 25 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω  από 25 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ παράλληλα και άλλες ιστορίες έχουν δημοσιευθεί μέσα από αρκετά Γερμανικά,Γαλλικά και Δανέζικα Περιοδικά. Το τελευταίο comic book κυκλοφόρησε μέσα στο 2012 λόγω της κινηματογραφικής μεταφοράς των Smurfs ενώ το comic book που κυκλοφόρησε το 2009 έχει πουλήσει ήδη μόνο στην Γαλλία 140 χιλιάδες κόπιες. Γεγονός που φανερώνει πως παρ' όλο που τα Smurfs έχουν διανύσει την χρυσή εποχή τους, η δημοτικότητα τους και η  μεγάλη αγάπη του κόσμου προς αυτά υπάρχει ακόμα.
No 3 : Lucky Luke  

Ο  φτωχός και μόνος Cowboy που πυροβολάει πιο γρήγορα από την σκιά του είναι χωρίς αμφιβολία πάνω κάτω και αυτός σε όλους σας γνωστός. Γεννήθηκε από την πένα του κορυφαίου Morris και γνώρισε εποχές δόξας όταν τα σενάρια υπέγραφε ο αείμνηστος  Rene Goscinny.  Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην παρουσίαση που είχαμε κάνει στον Lucky Luke πατώντας Εδώ





 No 2 :Asterix

 Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ένας από τους πιο αγαπημένους μου τίτλους απ'όταν ήμουν ακόμα παιδί. Οι περιπέτειες του Γαλάτη Αστερίξ και του φίλου του Οβελίξ. Πρωτοπαλίκαρα ενός ανυπότακτου Γαλατικού χωριού που  για κανένα λόγο δεν σκύβει το κεφάλι στις στρατιές της Ρώμης και του Ιουλίου Καίσαρα. Σε αυτό βέβαια βοηθάει και ο μαγικός ζωμός του δρουίδη Πανοραμίξ που τους χαρίζει υπεράνθρωπη δύναμη.  Δημιούργημα του κορυφαίου Rene Goscinny (σενάριο) και Albert Uderzo (σχέδιο). Μετά τον θάνατο του Goscinny το 1977 το ανέλαβε και το σενάριο ο Uderzo.  Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μέσα από το ιστορικό περιοδικό Pilote στις 29 Σεπτεμβρίου του 1959. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει 34 comic books που έχουν μεταφραστεί σε παραπάνω από 100 γλώσσες και έχουν πουλήσει παραπάνω από 325 εκατομμύρια κόπιες, τοποθετώντας τους δημιουργούς,  στην λίστα με τους επιτυχημένους δημιουργούς παγκοσμίως. Εκτός από τις πωλήσεις και  η επιρροή της σειράς του Asterix είναι αξιοθαύμαστη. Ο πρώτος Γαλλικός δορυφόρος που μπήκε σε τροχιά γύρω από την γη το 1965 ονομάστηκε Asterix -1, όπως και ένας Αστεροειδής που του δόθηκε το όνομα 29401 Asterix. Για όσους δεν γνωρίζουν το Asterix έχει τις ρίζες του στην Ελληνική γλώσσα και σημαίνει μικρό αστέρι. Τελικά μάλλον το αστέρι του ήταν αρκετά μεγαλύτερο, χωρίς καμία αμφιβολία.Στο μέλλον σίγουρα  θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη παρουσιάση του Asterix μέσα απο το C is For Comics.

No 1 :The Adventures of Tintin
Και στο νούμερο 1 αυτού του Top 5, την πρώτη θέση κατέχει ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Tintin, μαζί με τον πιστό του φίλο Milou που δρουν  μέσα σε μια άκρως ρεαλιστική απεικόνιση του 20ου αιώνα. Είναι μια δημιουργία του Georges Remi (1907-1983) , αν και εμείς τον μάθαμε με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο που δεν είναι άλλο από το Herge. Στο φετινό comicdom con Athens 2013 υπήρχε και μια πολύ καλή έκθεση αφιερωμένη στον Herge. O Tintin κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 10 Ιανουαρίου του 1929 !!!! , μέσα από το Le petit Vingtieme , ένα παιδικό ένθετο της  Βελγικής εφημερίδας Le XXe Siecle. Η σειρά απέκτησε σχεδόν αμέσως τεράστια επιτυχία και έτσι μεταπήδησε στην ευρύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα Le Soir, ώσπου τελικά απέκτησε το δικό της τίτλο. Έχουν κυκλοφορήσει 23 comic books μέχρι σήμερα αλλά υπάρχει και ένα ακόμη το οποίο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ο Herge, κομμάτια του οποίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Έχουν μεταφραστεί σε παραπάνω από 50 γλώσσες και μέχρι το 2003 ( δέκα χρονια πρίν) έχουν πουληθεί παραπάνω από 200 εκατομμύρια κόπιες. Οι περιπέτειες του Tintin έχουν μεταφερθεί - προσαρμοστεί για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. To 2011 κυκλοφόρησε και ενα animation film του Tintin με σκηνοθέτη τον Spielberg που πήγε πολύ καλά εισπρακτικά. Αν σκεφτεί κανείς πως ένας χαρακτήρας του γεννήθηκε το 1929 (από τους πρώτους Super star χαρακτήρες ever) πουλάει ακόμα στην εποχή μας, σίγουρα θα πρέπει να παραδεχθεί πως αυτός ο χαρακτήρας είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της 9ης τέχνης.

Διαβάστε περισσότερα »

Adventures Of Superman

75 χρόνια πέρασαν απ'την πρώτη εμφάνιση του Superman (Action Comics #1 - 18 Απριλίου 1938.σ.σ cover date:Ιούνιος 1938)και η DC τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει να μας "βομβαρδίζει" με διάφορες κυκλοφορίες θέλοντας να φέρει τον άνθρωπο από ατσάλι,τον πρώτο υπερήρωα ξανά στο προσκήνιο.Όχι οτι έλειψε ποτέ αλλά είχε κάπως επισκιαστεί απ'τον εκμοντερνισμό και χρειαζόταν ένα "ρεκτιφιέ"(!?).

Στις 29/4 κυκλοφόρησε το Adventures Of Superman μια καινούρια σειρά σε digital μορφή.Το πρώτο τεύχος είναι γραμμένο απ'τον Jeff Parker σε σχέδιο του Chris Samnee,ενώ κάθε τεύχος θα είναι δημιουργία διαφορετικών (καταπληκτικών)ονομάτων απ΄τον χώρο των comics.
Για να πάρετε μια ιδέα:
  • 29/4 -- #1 Jeff Parker - Chris Samnee
  • 6/5 -- #2 Jeff Lemire σχέδιο και σενάριο
  • 13/5 -- #3 σενάριο Justin Jordan σχέδιο Riley Rossmo
  • 20/5  -- #4 σενάριο J.M. DeMatteis  σχέδιο  Giuseppe Camuncoli + Sal Buscema
  • 27/5  -- #5 σενάριο Joshua Hale Fialkov σχέδιο Joëlle Jones
  • 3/6  -- #6 σενάριο Michael Avon Oeming + Brian J.L. Glass με τον Oeming να επιμελείται και το σχέδιο.
  • 10/6  -- #7 πρώτο τριλογίας σε σενάριο Matt Kindt και σχέδιο Stephen Segovia 
Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν θα έχουμε πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτοτελείς(εν μέρη) ιστορίες.Όλα αυτά σε digital μορφή,στην τιμή των 0.99$ απ'την ιστοσελίδα της Dc.
Εννοείται οτι κυκλοφορεί και σε printed comic μορφή αλλά καθυστερεί περίπου ένα μήνα.Στις 29/5 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος και στις 26 του μηνός περιμένουμε το δεύτερο.Αυτό για τους συλλέκτες,οι υπόλοιποι fan του Superman μπορούν να βρούν μέχρι και το #5-6 σε digital μορφή και συμφέρουσα τιμή.
Έχοντας διαβάσει τα 3 πρώτα τεύχη θα ομολογήσω οτι δεν ενθουσιάστηκα  και τόσο, αλλά απ'την μια είναι καινούριο και το γεγονός οτι κάθε τεύχος είναι από διαφορετικούς δημιουργούς το κάνει πολλά υποσχόμενο.Ο χρόνος θα δείξει.Σίγουρα στο μέλλον θα ασχοληθούμε ξανά με τον εν λόγω τίτλο όταν θα έχουμε περισσότερο υλικό για ανάλυση και μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Ο άνθρωπος απο ατσάλι γιορτάζει 75 χρόνια και φαίνεται πως το 2013 θα είναι μια τρομερή χρονιά για αυτόν και για όλους εμάς τους fan που του χρωστάμε τα ιπτάμενα όνειρα μας...και όχι μόνο.


Διαβάστε περισσότερα »

Superman : Unbound

Το έτος 2013 είναι μια εορταστική χρονιά για τον χαρακτήρα του Superman καθώς γιορτάζει τα 75 χρόνια της κυκλοφορίας και της τεράστιας επιτυχίας του. Εκτός από το reboot της σειράς σε real action movie που περιμένουμε να κυκλοφορήσει πως και πως μέσα στο χρόνο, η DC κυκλοφόρησε και ένα ακόμα animation movie με πρωταγωνιστή τον υπέρ ήρωα με το κόκκινο S στο στήθος με τίτλο Superman: Unbound.
 Είναι η 16η κατά σειρά ταινία της σειράς ΄΄DC Universe Animated Original Movie Series '' και στην ουσία είναι μια animated μεταφορά του comic  book '' Superman : Brainiak''  που κυκλοφόρησε το 2008 και δημιούργησε κυρίως ο Geoff Johns - Chief creative officer της DC από το 2010 ,σε τίτλους όπως : Green Lantern, The Flash, Superman ενώ έχει γράψει και αρκετά τηλεοπτικά σενάρια με άξια αναφοράς τα σενάρια που έχει γράψει για την σειρά ''Smallville''.


Είναι μια δημιουργία των Warner Premiere, Warner Bros.Animation και DC Entertainment ενώ η διανομή έχει γίνει από την Warner home video. Κυκλοφόρησε 7 Μαίου του 2013 ( ολόφρεσκο) και την σκηνοθεσία έχει κάνει ο James Tucker που ήταν και παραγωγός. Την σεναριακή προσαρμογή έκανε ο Bob Goodman. Η μουσική που αν και αξιόλογη σίγουρα δεν είναι κάτι που σου μένει είναι του Kevin Kilesch.


Το story περιληπτικά ξεκινάει με την Supergirl που προσπαθεί να ενταχθεί στην νέα της ζωή στον πλανήτη γη, να μάθει να ελέγχει τις νέες της δυνάμεις αλλά και να μάθει να κοντρολάρει τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα που έχει ως έφηβη.  Η Lois Lane ζητάει από τον Superman - Kent να δημοσιοποιήσουν την σχέση τους αλλά πριν ολοκληρωθεί η κουβέντα τους, ο Superman πετάει να σώσει τον πλανήτη από τον κίνδυνο ενός μετεωρίτη, που τελικά ήταν ένα robot του Brainiac. To κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται και φανερώνει τον Brainiac ως την μεγάλη και τεράστια απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Superman. Στην ταινία ο Brainiac παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως μια  καταστροφική οντότητα που μαζεύει πληροφορίες & γνώση από όλο το σύμπαν ενώ παράλληλα σμικραίνει  - συλλέγει πόλεις από πλανήτες -πολιτισμούς που έχουν ακμάσει, τις τοποθετεί στο σκάφος του και στην συνέχεια καταστρέφει τους πλανήτες τους. Αυτό έκανε και με τον πλανήτη Krypton και την πρωτεύουσα του,  Kandor.  Η Supergirl ως μάρτυρας αυτού του γεγονότος είναι τρομοκρατημένη από την παρουσία του Brainiac αλλά με την βοήθεια του Superman ξεπερνάει τους φόβους της. Μαθαίνει επίσης πως οι γονείς της είναι ζωντανοί, κάτι που έμαθε ο Superman όταν τον φυλάκισε ο Brainiac στο σκάφος του. Για να μην μακρυγορήσω ο Superman- kent νικάει τον Brainiac, επιστρέφει την πόλη Kandor στην αρχική της μορφή και δημοσιοποιεί την σχέση του με την Lois. Τέλος καλό, όλα καλά με άλλα λόγια.

Το σχέδιο είναι αρκετά ικανοποιητικό σε ότι αφορά τον συνειρμό του θεατή με την φιγούρα του Superman αν και το πρόσωπο του ήρωα είναι μια νέα προσέγγιση σε σχέση με αυτές που έχουμε δει μέχρι τώρα. Βασίστηκε στο πρόσωπο του ηθοποιού Matt Bomer ο οποίος χαρίζει και την φωνή του στον εξωγήινο υπέρ ήρωα.
  Η τεχνική animation  για μια ακόμα φορά εδραιώνει την πρωτοκαθεδρία της DC σε ότι αφορά τα animation films. Πραγματικά πολύ καλή δουλειά. Οι σκηνές μάχης εύκολα σε κερδίζουν καθώς δύσκολα περνάνε απαρατήρητες. Ωμή βία, αίμα, θάνατος και όχι άστοχα, μπορούν να κρατήσουν τους ώριμους θεατές. Για αυτό το λόγο δεν θα πρότεινα αυτή την ταινία σε όσους έχουν μικρά παιδιά, ηλικίας δημοτικού. Το Superman :Unbound ακολουθεί και αυτό την τάση της εποχής που θέλει τις απεικονίσεις των υπέρ ηρώων με μια πολύ μεγαλύτερη δόση ρεαλισμού από αυτή που είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Φαινόμενο που ξεκίνησε από τα κόμικς, εδώ και κάποια χρόνια.

 Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στο σπικάζ. Εκτός από τον Matt Bomer ως Superman, θα έλεγα πως και η Stana Katic ως Lois Lane αλλά και η  Molly Quinn ως Kara -Supergirl  ήταν αρκετά καλές επιλογές για το σπικάζ. Ξεχώρισα όμως με διαφορά τον κορυφαίο κατά την γνώμη μου  John Noble ( γνωστό από την σειρά Fringe και όχι μόνο) ως Brainiac. H φωνή του ήταν τέλειος συνδυασμός με την συγκεκριμένη απεικόνιση του Brainiac.

Κλείνωντας θα έλεγα πως η DC παρ'όλο που δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά μέχρι τώρα στις Real action μεταφορές,  σε ότι αφορά τις animation εκδοχές των ηρώων της όμως, είναι σχεδόν μόνη της στο βάθρο. Κάθε ταινία είναι όλο και καλύτερη. Αξίζει να κάνετε και εσείς μια βουτιά στο DC Universe Animated Original Movie Series σύμπαν της. Μπορεί να μην σας κερδίσει αλλά χωρίς καμία αμφιβολία θα σας φανεί αρκετά ενδιαφέρον.  Νομίζω πως μια καλή αρχή είναι το Superman : Unbound.
Διαβάστε περισσότερα »

Dc vs Marvel

Το 1996 η Marvel γιόρταζε τα 35 χρόνια της στον χώρο των κόμικ. Ήταν τότε που προσπάθησε να κάνει κάτι τολμηρό. Πρότεινε στην "αντίπαλη" μεγάλη εταιρία, την DC, μια συνεργασία για μια μίνι σειρά κόμικ που θα αφορούσε τους κυριότερους ήρωες και των δύο συμπάντων.
Το αποτέλεσμα ήταν 4 τεύχη που κυκλοφόρησαν από τον Απρίλιο έως τον Μάη του 1996 με τον τίτλο DC vs. Marvel Comics για το #1 και #4 και Marvel Comics vs. DC για τα τεύχη #2 και #3. Το σενάριο γράφτηκε από τους Ron Marz και Peter David ενώ το σχέδιο ήταν των Dan Jurgens και Claudio Castellini.
Η ιστορία αφορά 2 υπερήρωες τους Brothers οι οποίοι αντιπροσώπευαν το Marvel Universe και το DC Universe αντίστοιχα. Όταν έμαθαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου, άρχισαν μια μάχη όπου το τίμημα θα ήταν η καταστροφή του σύμπαντος του χαμένου.
Έτσι έβαλαν τους σημαντικότερους ήρωές τους να μάχονται για να δούνε ποιός θα νικήσει.

Οι μάχες που πήραν μέρος ήταν:
Aquaman (DC) ενάντια στον Namor (Marvel) (νικητής ο Aquaman)
Elektra (Marvel) ενάντια στην Catwoman (DC) (νικήτρια η Electra)
Flash (DC) ενάντια στον Quicksilver (Marvel) (νικητής ο Flash)
Robin (DC) ενάντια στην Jubilee (Marvel) (νικητής ο Robin)
Silver Surfer (Marvel) ενάντια στον Green Lantern (DC) (νικητής ο Silver Surfer)
Thor (Marvel) ενάντια στον Captain Marvel (DC). (νικητής ο Thor)
Οι επόμενες 5 μάχες κρίθηκαν με ψήφο από τους αναγνώστες του κόμικ.
Batman (DC) ενάντια στον Captain America (Marvel) (νικητής ο Batman)
Spider-Man (Marvel) ενάντια στον Superboy (DC) (νικητής ο Spider-man)
Wolverine (Marvel) ενάντια στον Lobo (DC) (νικητής ο Wolverine)
Storm (Marvel) ενάντια στην Wonder Woman (DC) (νικήτρια η Storm)
Superman (DC) ενάντια στον Hulk (Marvel). (νικητής ο Superman)
Η Marvel πήρε περισσότερους ψήφους σε 3 από τις 5 μάχες και έτσι κρίθηκε ανεπίσημα νικήτρια.
Στη ιστορία όμως δεν χάνει κανένα σύμπαν. Κρυφά από τους Brothers, 2 σούπερ ήρωες από κάθε σύμπαν, οι Spectre και Living Tribunal συνεργάζονται για να δώσουν μια κοινή λύση. Αναγκάζουν τους Brothers να σταματήσουν την διαμάχη και να ενωθούν σε ένα μοναδικό όν. Αυτό δημιούργησε ένα καινούργιο σύμπαν, συνδυασμό των 2.
Το καινούργιο σύμπαν ονομάστηκε Amalgam Universe και περιλάμβανε συνδυασμούς των ηρώων. Στο Amalgam μόνο ένας ήρωας, ο Axel Asher, θυμόταν πως πραγματικά έγιναν όλα. Γνωστός και ως Access, ταξίδεψε παντού και συνάντησε όλους τους καινούργιους ήρωες. Στο τέλος μετά από πολλές περιπέτειες κατόρθωσε και ξαναχώρισε τα 2 σύμπαντα στην αρχική τους μορφή και ξαναγύρισε τους σούπερ ήρωες εκεί που ανήκε ο καθένας.
Οι Brothers με τον διαχωρισμό ξαναρχίσαν την διαμάχη και οι Spectre και Living Tribunal κάλεσαν τον Batman και τον Captain America για να τους βοηθήσουν. Η παρουσία και το παρελθόν των 2 τελευταίων λειτούργησε καταλυτικά στο τέλος της διαμάχης για πάντα.
Το Dc vs Marvel έχει ενδιαφέρουσες μάχες μεταξύ των σούπερ ηρώων από τα 2 γνωστά σύμπαντα.
Ο καθένας βέβαια έχει δικό του νικήτη και ίσως διαφωνήσει με κάποια αποτελέσματα. Είναι πάντως πολύ ωραίο να βλέπεις τέτειες μάχες γιατί είναι σπάνιες και γιατί πάντα υπάρχουν απορίες του τύπου, ποιός είναι γρηγορότερος ο Flash ή ο Quicksilver, ποιός είναι δυνατότερος ο Hulk ή ο Superman.
Το Amalgam Universe δεν πέρασε ανεκμετάλευτο από τις 2 εταιρίες, οι οποίες έβγαλαν αρκετές ιστορίες με τους καινούργιους συνδυασμούς των ηρώων. Έτσι έχουμε τα:
Amazon που αναφέρεται στην Princess Ororo of Themiscyra την ηρωίδα του Amalgam που είναι ο συνδυασμός Storm και Wonder Woman,
Assassins για την Catsai (Elektra Kyle) την Amalgam ηρωίδα από την Catwoman και την Electra, 
JLX που είναι μίξη Justice League και X-Men 
Bruce Wayne Agent of S.H.I.E.L.D. με ήρωα τον Colonel Bruce Wayne (Bruce Wayne και Nick Fury) και πολλά άλλα ακόμη.
Επίσης αρκετοί νέοι συνδυασμοί ηρώων έκαναν την εμφάνιση τους όπως:
Dark Claw (Logan Wayne), o Amalgam ήρωας των Batman και Wolverine,
Deadeye (Bill Lawton), χαρακτήρας απότους Deadshot και Bullseye,
Doctor Doomsday (Victor Von Doom) από τον Doomsday και Doctor Doom, 
Spider-Boy (Pete Ross) από τους Superboy και Spider-Man. 
Super-Soldier (Clark Kent) Από τους Superman και Captain America.
Οι συνδυασμοί είναι αρκετά προτότυποι και οι ιστορίες τους ενδιαφέρουσες.
Είναι κάποια πειράματα που τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν. Η συνεργασία αυτή ήταν καλή κίνηση και από τις 2 μεγάλες εταιρίες και πιστεύω ότι οι πωλήσεις έδειξαν ότι ήταν επιτυχημένη. Στην τελική ο αναγνώστης είναι ο πιο κερδισμένος γιατί διαβάζει ωραίες ιστορίες.
Διαβάστε περισσότερα »