Zagor

Αν και σίγουρα μπορείτε να βρείτε Ελληνικά  blogs με παραπάνω στοιχεία για τον ήρωα που θα σας παρουσιάσω σε αυτό το post ( και αυτό είναι ευχάριστο για την 9 τέχνη στην Ελλάδα),  θα κάνω και εγώ την προσπάθεια μου να πώ κάποια πράγματα για αυτόν, μιας και νομίζω πως είναι ένας ήρωας που θα ξυπνήσει πολλές αναμνήσεις στους παλαιούς  αλλά και ένας ήρωας που αξίζει να γνωρίσουν οι νεότεροι . To όνομα του Zagor ή Ζαγκόρ όπως τον ξέρουμε στην χώρα μας. Oπλισμένος με το πέτρινο τόμαχοκ του, κάνει τα απίστευτα ακροβατικά του και κάνει την χαρακτηριστική πολεμική κραυγή του να αντιχίσει πέρα απο βουνά και δάση... 
 Ήρωας Ιταλικής ραφής ή σχολής αν θέλετε, ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας του και τις δεκαετίες του 60 και του 70 μετρούσε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλη την Ευρώπη.  Για μένα μαζί με τον - εύχομαι γνωστό σε όλους Μπλέκ, είναι απο τους πιο εμπορικούς και ποιοτικούς  τίτλους  που ξεπήδησαν μέσα απο την ακμή των Ιταλικών κόμικς εκείνης της εποχής.  Δημιουργήθηκε το 1961 απο τον σεναριογράφο  Guido Nolita, ψευδόνυμο του εκδότη Sergio Bonelli και τον σχεδιαστή  Giulliano Ferri. Σε δηλώσεις τους σε εφημερίδες της εποχής, μετά και απο την επιτυχία της σειράς, αποκάλυψαν πως το όνομα που προόριζαν στον ήρωα τους αρχικά ήταν το Ajax ( Αίας) αλλά το άλλαξαν γιατί εκείνη την εποχή κυκλοφορούσε στην Ιταλική αγορά ένα ανδρικό αποσμητικό με αυτό το όνομα. Και καλά έκαναν...  Νομίζω πως ένα απο τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία αυτού του ήρωα είναι το ιδιαίτερο όνομα του. Ευβηχο, μικρό, σπάνιο και πλέον γνωστό και αγαπήμένο για πολλούς.
 Γιός ενός αξιοματικού  του Αμερικανικού στρατού που κατηγορήθηκε - στιγματίστηκε για την εξόντωση - σφαγή εκατοντάδων Ινδιάνων, μένει απο μικρός ορφανός καθώς οι γονείς του Mike και Betty δολοφονήθηκαν μπροστά του απο μια ομάδα Ινδιάνων Abenaki, με αρχηγό τον Salomon  Kinsky, όταν ο πατέρας του αποφάσισε να αποσυρθεί . Την ανατροφή του τότε αναλαμβάνουν  ο μέντορας του ΄΄Wandering Fitzy΄΄,  μαζί με μια ομάδα σαλτιμπάγκων - τσιρκολάνων απο τους οποίους μαθαίνει πολλά ακροβατικά κόλπα μαγικά - ταχυδακτυλουργικά τρικ, αλλά και πως να μάχεται.
 Το πραγματικό του όνομα είναι Patrick Wilding ενώ το Zagor προέρχεται απο το ινδιάνικο όνομα του '' Za- gor -te- nay'' που σημαίνει '' το πνεύμα με το τσεκούρι''.
Με έδρα το δάσος Darkwood , αποφασίζει να υπερασπίζει την ειρήνη και την δικαιοσύνη για να αξιοποιήσει τις ιδιαίτερες ικανότητες του αλλά και για να εξιλεωθεί το αίμα του  απο τα εγκλήματα του πατέρα του. Σεναριακά αυτό ποτέ δεν βγήκε στο φώς παρ'όλο που άφηνε αρκετές υπόνοιες και αυτό γιατί οι Ιταλοί  κομίστες εκείνη την εποχή  ήθελαν να έχουν καλές σχέσεις με τους Αμερικάνους καθώς ήταν η μεγαλύτερη βιομηχανία κόμικς στον πλανήτη. Μάλλον επιδίωκαν σε κάποιο άνοιγμα της αγοράς τους προς αυτούς. Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στον ήρωα μας για αυτό το post.  Ανέβαλε λοιπόν  ο Ζαγκόρ τον ρόλο του τιμωρού της αδικίας και του εγκλήματος και για να επιβάλει -εδραιώσει την παρουσία του στις ανυπότακτες ινδιάνικες φυλές, πάτησε πάνω στην δεισιδαιμονία τους. Τους έπεισε με ταχυδακτυλουργικά τεχνάσμα και με την φανταχτερή ( τουλάχιστον για εκείνη την εποχή) φορεσίά του,  πως δεν ήταν ένας απλός άνθρωπος αλλά  ημίθεος... Μαζί με την τεραστια δύναμη του, την τρομερή του ταχύτητα ( έπιανε βέλη στον αέρα), την ικανότητα του να ταξιδέυει απίστευτα γοργά πηδώντας απο δέντρο σε δέντρο και την τρομερή πολεμική κραυγή του, έπειθε με ευκολία πως ήταν κάτι πολύ παραπάνω απο ένας απλός θνητός.
Για την εποχή μας η μυθοπλασία και ο σχεδιασμός του Ζαγκόρ μπορεί να φαίνεται απλόικός ή ακόμα και ξεπερασμένος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι κομμάτι μιας εποχής που τα κόμικ  δεν είχαν αποκτήσει πολυσύνθετη  γλώσσα έκφρασης. Ήταν πιο αθώα και μέσα απο τις σελίδες τους έλεγαν απλές αλλά  γοητευτικές για την φαντασία του αναγνώστη ιστορίες.
Ο Ζαγκόρ είναι ήρωας του 19ου αιώνα..Παραπέμπει σε μια ιστορική περίοδο που οι διαμάχες μεταξύ λευκών και ινδιάνων ήταν συχνές και οι εκτάσεις της Βόρειας Αμερικής αλλά και άλλων περιοχών του πλανήτη  παρέμεναν ανεξερεύνητες και  έκρυβαν κάτι άγνωστο. Αν και όπως ανέφερα και παραπάνω,  η έδρα του ήταν το φανταστικό δάσος Darkwood, μέσα απο τις περιπέτειες του ταξίδευε σε όλη την Γη. Απο τον Καναδά μέχρι τα νησιά της Καραιβικής. 
Κυνηγώντας λαθρέμπορους, πιστολέρο, ληστές ακόμα και βαμπίρ, μάγους ή ζόμπι!!!
Το Story του συνδιάζει με αριστοτεχνικό τρόπο στοιχεία παραδοσιακού γουέστερν με υπερφυσικό τρόμο για αυτό τον λόγο άλλωστε κατάφερε να ξεχωρίσει απο τους υπόλοιπους χάρτινους ήρωες της Άγριας Δύσης εκείνης της εποχής. Πρωτότυπη και πετυχημένη σεναριακή συνταγή αρκετά μπροστά για την εποχή της.

Είχε πάντα στο πλάι του και πιστούς συντρόφους. Τον  Don  Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
 ή απλά Tsiko, απόγονο των Ισπανών κονκισταδόρες,  που αποτελούσε σεναριακά το  comic relief στοιχείο της υπόθεσης. Τον Ινδιάνο Tonka με τον οποίο ήταν ''αδερφοποιητοί''. Τον κιθαρωδό & πιστολά Guitar Jim, τον Ινδιάνο μάγο - Shaman  Many eyes  , έναν απο τους λίγους που ήξεραν την πραγματική του ταυτότητα κ.α
 Οι εχθροί του επίσης πολλοί. Κάποιοι απο αυτούς ήταν ο τρελός επιστήμονας Dr Hellinger, ο βρυκόλακας Rakoczi, o κακός δρυίδης Kandrax, o one -eyed Jack κ.α

Σε αυτά τα  παραπάνω απο 50 χρόνια του Ζαγκόρ, έχουν κυκλοφορήσει χιλιάδες τεύχη και αρκετές πανηγυρικές εκδόσεις ,ενώ πολλοί αξιόλογοι σεναριογράφοι και σχεδιαστές έχουν παράγει σελίδες του. Κάποιοι απο αυτούς είναι : Mauro Boselli, Moreno Burattini, Decio Canzio, Stefano Andreucci, Franco Bignotti, Franco Donatelli κ.α.

Οι περιπέτειες του έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία και έχουν  εκδοθεί στην Ελλάδα - απο τις εκδόσεις  Ανεμοδουρά - Γεωργιάδη & Χρήστου Κουρδάκη,  αλλά και σε πολλές άλλες χώρες όπως στο Ισραήλ, στην Τουρκία - που είναι και ένας απο τους πιο δημοφιλείς ήρωες, στα Σκόπια , την Αυστρία, την Σλοβενία, στην Κροατία, στην Σερβία κ.α. Στις δυο τελευταίες μάλιστα εκδίδεται ακόμα και σήμερα.


 Ο Ζαγκόρ είναι απο τις λίγες χάρτινες φιγούρες  της σχολής αλλά και της εποχής του που έχει καταφέρει να ξεπεράσει το χάσμα των γενεών και να γίνει αρεστός και  σε νέες γενιές.
Ακόμα και σήμερα σε αρκετές χώρες της Ευρώπης πουλάει κ πουλάει αρκετά. Εκτός απο τα κόμικ υπάρχουν Action Figures, μπρελόκ,  T- shirts και άλλα πολλά προιόντα.
 Δυστυχώς στην Ελλάδα η φιγούρα του υπάρχει  μόνο σαν ανάμνηση για τους πιο μεγάλους, αφού έχει σταματήσει να εκδίδεται εδώ και πολλά χρόνια.




Το ότι ακόμα και σήμερα καταφέρνει να κερδίζει νέους αναγνώστες, να φέρνει κέρδη στους κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων του  και να συγκινεί όσους μεγάλωσαν με τις περιπέτειες του όλα αυτά τα χρόνια νομίζω αποδεικνύει περίτρανα την δύναμη αυτού του ήρωα με το πέτρινο τσεκούρι και τρομερή πολεμική κραυγή.
 Γιατί αν μη τι άλλο τελικά στη ζωή αυτό που δείχνει αν κάτι αξίζει η όχι,  είναι ο χρόνος. Ο ζαγκόρ έχει αποδείξει ήδη την αξία του και έυχομαι να συνεχίσει να μεγαλώνει πολλές νέες γενιές αναγνωστών. Του αξίζει ρε φίλε πραγματικά...  Οι περισσότεροι ήρωες της εποχής του έχουν απλά ξεχαστεί....




 
Διαβάστε περισσότερα »

Marvel : Make your own Superhero

Έπεσα πάνω  σε αυτό το παιχνιδάκι  πρόσφατα όταν έψαχνα   στο site της Marvel, στο οποίο   ειναι ενσωματομένο και σας προτείνω να το τσεκάρετε. Αν και δεν είναι video game, είναι αρκετά ευχάριστο  να περνάς την ώρα σου  όταν είσαι μπροστά στον υπολογιστή και βαριέσαι, ειδικότερα όταν μπορείς να δημιουργήσεις ένα δικό σου Super Hero απο το μηδέν!! Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο - αυτό το τονίζω αλλά αξίζει γιατί έχει χαβαλέ. Διαλέγεις μια απο τις τρείς κατηγορίες σωματότυπου και το χτίζεις κομμάτι κομμάτι. 
 Μπορείς να επιλέξεις έτοιμα κομμάτια απο τους Iron man, Captain America, Spider Man κ.α όπως και να επιλέξεις να συνδιάσεις κομμάτια απο τις στόλες τους. Χέρια , πόδια, στήθος, κεφάλι και να  δημιουργήσεις πάρα πολλούς συνδιασμούς.   Χρωματίζεις, προσθέτεις αξεσουάρ και όπλα αν θές, επιλέγεις background και βουαλάαα , έχεις φτιάξει τον δικό σου Super Hero...Εγώ έχω γίνει Stan Lee μετά απο τόσους που έχω φτιάξει.....

Σας δείχνω και κάποιες φωτογραφίες απο ήρωες που έχουν δημιουργηθεί απο τον κόσμο και έχουν ανέβει στο Internet.. κάπου είχα σώσει και τις δικές μου δημιουργίες αλλά δεν μπορώ να τις βρώ....

 









Αν πιστεύετε πως μπορείτε να φτιάξετε καλύτερες εκδοχές Super ηρώων  μπείτε απο εδω   
στην  σελίδα του παιχνιδιού και καλές δημιουργίες να ευχηθώ. 

Υ.γ - Για να κατεβάσεις το ήρωα σου πρέπει πρώτα κάνεις save ... με 100 save στην χειρότερη λέω εγώ τώρα  την ημέρα,  νομίζω πως η Marvel έχει ένα πολύ καλό Database -tool για τους σεναριογράφους και τους σχεδιαστές της....  
Διαβάστε περισσότερα »

Moon Knight

Υπάρχουν υπέρ ήρωες που αν το σκεφθείς, πάνω κάτω τους γνωρίζουν όλοι. Είτε διαβάζουν κόμικ είτε όχι. Χαρακτήρες που έχουν κερδίσει την αναγνώριση και την εμπορικότητα που τους αξίζει. Υπάρχουν όμως και κάποιοι υπέρ ήρωες που παραμένουν στο δεύτερο πλάνο, που δεν έχουν τραβήξει την μαζική προσοχή  του κοινού, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει   πως είναι και β διαλογής. Απλά ίσως δεν ήταν και τόσο τυχεροί να απασχολήσουν στο  team του σχεδιασμού τους κορυφαία ονόματα του χώρου  πρώτον και δεύτερον  είχαν την ατυχία να πλασαριστούν δίπλα σε   τέρατα δημοτικότητας όπως ο Spider Man κ.α.
Ένας από αυτούς είναι και ο Moon Knight. Για αυτόν λοιπόν θα σας πω σήμερα. 
 Κυκλοφορεί under the  Marvel comics label,  άρα είναι κομμάτι του σύμπαντος της - Marvel Universe , για να το πω απλά .  Πιστεύω πως αν αυτός ο χαρακτήρας ήταν  δημιούργημα - προϊόν μιας μικρότερης εταιρείας, εύκολα θα γινόταν μια από τις πιο εμπορικές σειρές της. Αλλά ας σας πω κάποια πράγματα παραπάνω για τον γνωρίσετε καλύτερα.
Σεναριακά είναι δημιούργημα του ευφυέστατου σεναριογράφου Douglas Moench ή όπως είναι  ευρύτερα γνωστός,  Doug  Moench.  Νομίζω πως αξίζει να αναφέρω πως ο εκτός από τον Moon Knight, η  δημιουργική του φαντασία  έχει γεννήσει και άλλους χαρακτήρες (κυρίως της DC μιας και εκεί έκανε επιτυχία - όνομα ) όπως  ο Black Mask,  o  Deathlok και  ο Bane. Για το σχέδιο του, υπεύθυνος είναι ο Don Perlin .Γνωστό  όνομα των Αμερικανικών κόμικς, κυρίως την δεκαετία του 60 όπου έκανε και την επιτυχία του μέσα από τους τίτλους Ghost Rider , The Defenders και Werewolf by Night  όπου έκανε και την πρώτη εμφάνιση του, ο Moon Knight  στο τεύχος # 32, τον Αύγουστο του 1975. Συλλεκτικότατο θα έλεγα.
Πρώτη εμφάνιση του Moon Knight
H υποδοχή του από τους αναγνώστες της εποχής ήταν αρκετά ενθαρρυντική έτσι ώστε να αποκτήσει και μια solo ιστορία στο Marvel Spotlight # 28, # 29 του 1976, πάλι με τους ίδιους δημιουργούς. Με την πάροδο του χρόνου η εκδοτική του πορεία ήταν αρκετά περιπετειώδης. Εμφανίστηκε μέσα από τα Spectacular Spider man # 22 , # 23,  Marvel two in one #52, Defenders # 47-50 , Marvel Preview #21 ώσπου  τελικά απόκτησε το δικό του Back up strip στην σειρά του Hulk. Αυτό δεν ήταν αρκετό για τους fan έτσι τελικά κυκλοφόρησε πλέον με δικό του καθαρά τίτλο - Moon Knight  ο οποίος σταμάτησε στο τεύχος 38 γιατί η Marvel από το τεύχος 15  σταμάτησε την διανομή  του σε News stand για λόγους περικοπών , που είχαν χαρακτήρα πρόληψης και αποφυγής  μελλοντικών οικονομικών προβλημάτων.  Μια νέα σειρά με τον τίτλο Moon Knight -Fist of Khonsu από τους Alan Zelenetz και Chris Warner ακολούθησε στην πορεία αλλά και αυτή σταμάτησε στα 6 τεύχη. Έτσι αποφάσισαν οι υπέυθυνοι να τον ενσωματώσουν -εμφανίσουν σε άλλους επιτυχημένους τίτλους όπως :west coast avengersPunisher, αλλά και στο The  Amazing Spider man. Η δημοτικότητα του συνέχισε να ανεβαίνει έτσι απέκτησε το 1989  και πάλι τον δικό του τίτλο ' Marc Spector: Moon Knight  που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 1994 στο τεύχος 60 αλλά  επανακυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1998 ως Marc Spector: Moon Knight Special Edition #1.  Μαζί  τον τίτλο 'Marc Spector: Moon Knight που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1999 (limited series),  επαναφέρουν μέσα από τις σελίδες τους τον ήρωα στην ζωή, αφού η σειρά του 1989 έκλεισε με τον θάνατο του. Το 2006 ξανακυκλοφορεί  μια νέα σειρά με τον τίτλο Moon Knight  που κλείνει στο τεύχος 30, τον Ιούλιο του 2009. Τότε κυκλοφορεί η σειρά ' Vengeance of the Moon Knight  που σταματάει και αυτή !! Από τότε εμφανίζεται μέσα από την επιτυχημένη σειρά Secret Avengers ως τακτικό μέλος. Με τόσα εκδοτικά σκαμπανεβάσματα λογικό είναι να μην γίνει ποτέ πρώτη φίρμα...





Σε ότι αφορά το Story του + Origin,  ο Moon Knight ή αλλιώς Marc Spector έχει γεννηθεί στο Chicago και είναι ένας ιδιαίτερα ικανός σε μάχη σώμα με σώμα  αλλά και σε τακτικές πολέμου μισθοφόρος. Μαζί με τον παιδικό του φίλο Jean-Paul DuChamp που αποκαλεί χαιδευτικά Frenchie , δούλευαν για τον Αφρικανό  μισθοφόρο  Raoul Bushman σε μια αποστολή στην Αίγυπτο. Εκεί συναντούν μια αρχαιολογική ανασκαφή στην οποία συμμετέχουν ο Dr. Peter Alraune και η κόρη του Marlene. Η ανασκαφή φέρνει στο φως αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα μεγάλης αξίας μαζί με ένα άγαλμα του αρχαίου Αιγύπτιου θεού της σελήνης Khonshu. Ο Bushman σκοτώνει τον Dr. Alraune έτσι ώστε να πουλήσει τα ευρήματα στην μαύρη αγορά.   Ο Spector του εναντιώνεται και τον προκαλεί σε full combat μάχη..Εκεί τις τρώει άσχημα και βρίσκεται αφημένος να πεθάνει από την υπό του μηδέν θερμοκρασία της ερήμου. Τότε τον βρίσκουν εναπομείναντες ιερείς του Khonshu και τον μεταφέρουν στον ναό του όπου και  πεθαίνει.  Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται σε όραμα μπροστά του ο αρχαίος θεός της Σελήνης και του προτείνει μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή αν δεχθεί να γίνει η ενσάρκωση του θεού στη γη. Ο Spector δέχεται ,ξυπνάει και τυλίγεται με τον ασημένιο μανδύα που κάλυπτε το άγαλμα του θεού. Βρίσκει τον Bushman τον νικάει και επιστρέφει στην Αμερική μαζί με την Marlene Alraune, τον Frenchie και το άγαλμα του Khonshu. Αποφασίζει να γίνει τιμωρός του εγκλήματος, φτιάχνει μια ασημένια φορεσιά βασισμένη στο μανδύα του αιγύπτιου θεού και γίνεται ο Moon Knight. Επενδύει όλα τα λεφτά που είχε μαζέψει από τις αποστολές του ως μισθοφόρος και έτσι αποκτάει μια αρκετά μεγάλη περιουσία. Για να απομακρύνει τον εαυτό του από το σκοτεινό παρελθόν του  ακόμα περισσότερο,  δημιουργεί μια νέα ταυτότητα - βιτρίνα , αυτή του εκκεντρικού εκατομμυριούχου  Steven Grant και για να μην χάσει την επαφή του με τον δρόμο και το εγκληματικό στοιχείο,  δημιουργεί το alter -ego του ταξιτζή Jake Lockley.  Σαν  Lockley  αποκτά και απλούς πολίτες ως βοηθούς - πληροφοριοδότες. Τον  πρώην αλκοολικό Bertrand Crawley και την Gena Landers. 


Σε ότι αφορά τον χαρακτήρα του και  τις δυνάμεις - ικανότητες του θα πρέπει να αναφέρω πως ως Spector  είναι ειδικός στην μάχη σώμα με σώμα αλλά και σε αρκετά είδη πολεμικών τεχνών. Είναι αθλητής ολυμπιακού επιπέδου και ικανός ακροβάτης. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει με ευκολία κάθε όπλο, είναι ένας κορυφαίος οδηγός και μπορεί να πιλοτάρει ελικόπτερο.  Ως Moon Knight η δύναμη, η αντοχή και η ταχύτητα του εξαρτώνται  από τις φάσεις της Σελήνης. Όσο πιο γεμάτο το φεγγάρι, τόσο πιο πολύ δύναμη παίρνει από αυτό, αν και ακόμα και όταν έχει νέα Σελήνη, είναι ικανός να σηκώσει εκατοντάδες κιλά. Δεν είναι γνωστό το ποσοστό των δυνάμεων του που προέρχεται από την συμβίωση του με τον Αιγύπτιο αρχαίο θεό και πόσο από αυτό προέρχεται από μια εξαναγκαστική ύπνωση που έχει επιβάλει ο ίδιος στον εαυτό του.... Μπερδευτήκατε λίγο τώρα ε ; Σε πιο πρόσφατες απεικονίσεις του, που παρουσιάζεται με πιο ρεαλιστική προσέγγιση υπάρχει η υπόνοια πως το όλο θέμα με  την ενσάρκωση του θεού είναι δημιούργημα της φαντασίας του, λόγω του ότι βαράει ψυχολογικές διαταραχές.... Για αυτό το λόγο έχει και πολλαπλές προσωπικότητες. Λόγω αυτών των διαταραχών έχει αναπτύξει και αμυντικούς μηχανισμούς σε ψυχικές και νοητικές επιθέσεις αλλά το πιο σημαντικό είναι πως έτσι πλησιάζει πιο κοντά στο μοτίβο του anti- hero.  Για αυτό  και ο Task master , χαρακτήρας της Marvel που έχει την φωτογραφική ικανότητα να αντιγράφει πιστά κάθε μαχητικό στυλ προτιμάει να μην αντιγράφει το μαχητικό στυλ του Moon Knight γιατί ο Moon Knight προτιμάει να δεχθεί μια γροθιά από το να την αποφύγει..... Χρησιμοποιεί ένα αρκετά ευρύ οπλοστάσιο που περιλαμβάνει  Βolas, boomerang, βέλη σε σχήμα σκαραβαίου , bo και άλλα πολλά. Όπλα που με την πάροδο του χρόνου άρχισαν γίνονται πιο High tech μαζί με την στολή του, που απέκτησε  carbonadium και adamantium υφή.  Εδώ να αναφέρω πως υπάρχει πάντα μια συσχέτιση - ομοιότητα του Moon Knight με τον Batman αφού και οι δύο είναι απλοί άνθρωποι, είναι πλούσιοι και χρησιμοποιούν gadgets αλλά η διαφορά τους έχει να κάνει με την προσωπικότητα, το origin και τα κίνητρα τους. Ο Bruce Wayne πολεμάει το έγκλημα για να εκδικηθεί το θάνατο των γονιών του ενώ ο Moon Knight  πολεμάει όποιον είναι εγκληματίας γιατί πιστεύει πως είναι η ενσάρκωση ενός αρχαίου Αιγύπτιου θεού και τον βοηθάει να εξιλεωθεί για όσους ανθρώπους είχε σκοτώσει στο παρελθόν. Παράλληλα ο Wayne έχει alter -ego για να τον βοηθάει να πολεμήσει το έγκλημα ενώ ο Spector έχει τρία alter -ego για να πολεμάει το έγκλημα αλλά τα δημιούργησε στην ουσία για να πολεμάει τους προσωπικούς του δαίμονες....αυτό λέγετε και διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας με άλλα λόγια.. όπως έχει πει και ο Spider man  κάποτε '' Mooney rhymes with looney....

 Όπως κάθε Super Hero που σέβεται τον εαυτό έχει και προσωπικούς εχθρούς έτσι και ο  Μοοn Knight εκτός από τον Task master και τον Bullseye που είναι εχθροί και άλλων υπέρ ηρώων έχει αντιμετωπίσει αξιόλογους Super Villains όπως τους :  Black Spectre , Bluebeard, Bora, Midnight Man, Morpheus, Shadow Khight κ.α.


 Το 2006 είχε ανακοινωθεί πως ετοιμάζεται μια  τηλεοπτική σειρά με τίτλο ''  Moon Knight tv series αλλά  από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση... Λογικά αυτό το project δεν προχώρησε ποτέ.
Έχει κάνει την εμφάνιση και σε αρκετά video games όπως τα : Marvel ultimate alliance, Spider man - web of shadows, ultimate Marvel vs Capcom 3 και Marvel super hero squad online. Παράλληλα πολλά προιόντα με υψηλές πωλήσεις φέρουν την μορφή του, όπως Action figures , T-shirt κ.α.
Κλείνοντας θα πω πως είναι ένας αξιόλογος χαρακτήρας, με μια μυθοπλασία  που εμπλουτίζετε  συνεχώς και πως έχω περάσει αρκετά ευχάριστα διαβάζοντας τις ιστορίες του.
 Check him out  και βγάλτε την δική σας γνώμη όταν θέλετε να διαβάσετε και κάτι άλλο εκτός απο πολύ γνωστούς Super Hero τίτλους.
Διαβάστε περισσότερα »

Marvel: Avengers Alliance

Τα social network games είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι με όποιον ασχολείται με τα site κοινωνικής δικτύωσης, όπως λέγονται, με το πιο δημοφιλές το Facebook. Όλοι μας πάνω κάτω έχουμε ασχοληθεί έστω και λίγο με το "Φατσοβιβλίο". Καλώς ή κακώς έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και όλοι παραδέχονται ότι την έχει αλλάξει αρκετά. Δεν ξέρω αν μας έφερε πιο κοντά ή πιο μακριά με άλλους ανθρώπους, αυτό είναι άλλη ιστορία και θέλει πάρα πολύ συζήτηση.

Το καλό είναι ότι εμφανίστηκαν σιγά σιγά πολλές εταιρίες που πρόβαλλαν διάφορα παιχνίδια μέσω του Facebook. Στην αρχή σε beta ακδόση και αργότερα τελειοποιημένα, σήμερα έχουν εκατομμύρια που ασχολούνται με αυτά. Υπάρχουν κάθε λογής παιχνίδια για όλα τα γούστα και για κάθε ηλικία.
Αυτό που θα παρουσιάσω και το έχω ξεχωρίσει είναι το Marvel: Avengers Alliance. Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο, ασχολείται με το περιβάλλον και τους ήρωες της Marvel. Αναπτύχθηκε από την Playdom και κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2012. Σαν τα περισσότερα παιχνίδια στο Facebook, είναι δωρεάν και μπορεί κάποιος να το παίξει σαν χρήστης του Facebook ή από το official site της Palydom.
Το παιχνίδι αυτό ξεκίνησε σαν εφαρμογή στο Facebook για να προμοτάρει την ταινία Avengers που κυκλοφορούσε τότε, αλλά απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα και μέσα σε ένα χρόνο έφτασε τους 4 εκατομύρια παίχτες. Προτάθηκε και κέρδισε το Best Social Game στα Video Game Awards το 2012.
Ο παίκτης ελέγχει έναν Αgent του S.H.I.E.L.D. όπου αναλαμβάνει απόστολές από τον Nick Fury και πρεπει να τις φέρει είς πέρας για να κερδίσει experience, ανεβεί level και να αποκτήσει καλύτερο εξοπλισμό για να συνεχίσει. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι μαζί του θα έχει την βοήθεια 2 σούπερ ηρώων της Marvel. Υπάρχουν σύνολο 58 σούπερ ήρωες που μπορείς να "ξεκλειδώσεις" καθώς προχωράς στο παιχνίδι. Όσους ήρωες πάρεις τους κρατάς και μπορείς, πριν από κάθε μάχη να τους αλλάζεις. Έτσι κάθε φορά, μπορεί η ομάδα σου να έχει διαφορετική ή την ίδια σύνθεση.
Το gameplay είναι σαν ένα παιχνίδι με κάρτες. Δηλαδή turn based. Κάθε φορά πριν από την μάχη φτιάχνεις την σύνθεση της ομάδας σου, δηλαδή ο Agent και οι 2 σούπερήρωες. Όταν αρχίσει η μάχη βρίσκεσαι αντιμέτωπος με 1 έως 3 εχθρούς. Μετά random αρχίζουν τις επιθέσεις με τον παίκτη να ελέγχει τις attacks του Agent αλλά και των ηρώων του.
Όταν μειωθεί η ενέργεια του κάθε ήρωα πεθαίνει και βγαίνει από την μάχη. Σκοπός είναι να βγάλεις όλους τους αντιπάλους σου εκτός για να κερδίσεις.
Υπάρχουν 6 classes στο παιχνίδι, με την κάθε μια να έχει τους δικούς της ήρωες. Αυτές είναι οι:
Generalists: Ουδέτερη class που δεν έχει πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα απέναντι στις άλλες classes. Από ήρωες έχει τους Mockingbird, Rogue, Beast, Punisher και τον Agent που ελεγχουμε.
Blasters: Δυνατοί ενάντια στους Bruisers αλλά αδύνατοι με τους Tacticians. Από ήρωες έχει τους: Iron Man, Cable, Human Torch, Storm, Dr. Strange, Phoenix, Havok, Ms Marvel, Scarlet Witch και Vision. 
Bruisers: Δυνατοί ενάντια στους Scrappers, αδύνατοι στους Blasters, με ήρωες τους Hulk, Juggernaut, Colossus, Thing, Captain Britain, Thor, Hercules, She-Hulk, Valkyrie, Thundra, και X-23.
Scrapper: Δυνατοί με τους Infiltrators, αλλά αδύνατοι με τους Bruisers. Ήρωες οι Deadpool, Wolverine, Daredevil, Luke Cage, Iron Fist, Spider-Woman, Sif, Ghost Rider, Magik, Quicksilver, Omega Sentinel, Shatterstar, και Union Jack. 
Infiltrator: Δυνατοί με τους Tacticians, αδύνατοι με τους Scrappers. Ήρωες οι Black Widow, Spider-Man, Invisible Woman, Kitty Pryde, Nightcrawler, Black Cat, Gambit, Psylocke, Tigra, και Wasp
Tactician: Δυνατοί με τους Blasters, αλλά αδύνατοι στους Infiltrators. Ήρωες οι Hawkeye, Captain America, Mister Fantastic, Black Panther, Cyclops, Black Knight, War Machine, Emma Frost, Fantomex, Henry Pym, Red Hulk, Rescue και Magneto.
Όπως βλέπετε η λίστα ηρών που έχουμε να διαλέξουμε είναι μεγάλη και συνεχώς προστείθονται και άλλοι. Ο κάθε σούπερ ήρωας παίρνει experience κάθως νικάμε μάχες και ανεβαίνει μέχρι το 12ο level. Έχει 4 διαφορετικές κινήσεις, επιθετικές ή αμυντικές, που είναι ξεχωριστές για τον καθέναν.
Οι εχθροί είναι ολοι γνωστοί από το περιβάλλον της Marvel, όπως οι Abomination, Baron Zemo, Blob Bullseye, Dr. Doom, Dr Octopus, Elektra, Green Goblin, H.Y.D.R.A., Loki, Mandarin, Magneto, Sabretooth, Sentinels και πολλοί άλλοι.
Εκτός από experience με τις νίκες κερδίζει και διάφορα άλλα όπως:
Silver: Τo χρησιμοποιείς για να αγοράσεις όπλα, στολές για τον Agent, αλλά και για να κάνεις research τεχνολογίες.
Gold: Παίρνεις 1 κάθε φορά που κάνεις level up και με αυτό μπορείς να αγοράσεις τα πάντα.
SHIELD points: Όπως και το silver.
Command Points: Χρησιμεύουν για να αγοράζουμε σούπερ ήρωες και διάφορες στολές για αυτούς.
Energy: Ξεκινάς με 60 στην αρχή και ξοδεύεις 10 για κάθε μάχη. Κάθε 6 λεπτά ανεβαίνει αλλά μπορείς να κερδίζεις μέσα στο παιχνίδι και άλλη ώστε να μην μείνεις ποτέ χωρίς αυτή.
Challenge Points: Χρησιμεύουν για το Pvp.
Isotope-8: Μπαίνει στις στολές του Agent και των ηρώων και τους αυξάνει τα στατιστικά.
Unstable Isotope-8: Για να ξεκινάς σπέσιαλ αποστολές.
Όπως ανάφερα υπάρχει και το PvP που έρχεσαι σε μάχη με άλλους παίκτες και την ομάδα που έχουν. Σαν αρνητικό είναι, ότι κάθε φορά, ο αντίπαλος παίκτης δεν ελέγχει τους ήρωές του αλλά η ΑΙ. Έτσι δεν αντιμετωπίζεις απευθείας τον παίκτη online, κάτι που αν γινόταν θα έδινε μια ανταγωνιστικότητα στο παιχνίδι και θα το ανέβαζε αρκετά. Ίσως να είναι και το μόνο κακό που έχω βρεί στο Marvel: Avengers Alliance.
Γενικά είναι ένα παιχνίδι που δεν χρειάζεται να μπαίνεις κάθε μέρα να παίζεις και ασχολείσαι όσο θές μαζί του. Μπορείς να παίξεις 5 λεπτά, αλλά μπορείς να κολλήσεις και ώρες. Οι περισσότεροι έχουμε ασχοληθεί με παιχνίδια που σε "αναγκάζουν" να παίζεις καθημερινά, σε αγχώνουν για να μην χάσεις και σε βάζουν σε ένα πρόργαμμα δικό τους, που στο τέλος ξεχνάς τον λόγο που παίζεις. Τα παιχνίδια, online ή μη πρέπει να μας διασκεδάζουν και τίποτε άλλο. Πιστεύω ότι το Marvel: Avengers Alliance το καταφέρνει αυτό και κάθε ένας που γουστάρει κόμικς πρέπει να το δει.

Διαβάστε περισσότερα »

Star Wars - Manga

A Long Time Ago In A Galaxy Far,Far Away...Όποτε διαβάζω αυτή τη φράση νιώθω μια περίεργη ζεστασιά μέσα μου ενώ στο μυαλό μου αρχίζουν να "σκρολάρουν" κίτρινα γράμματα στο διάστημα και ακούγεται το μουσικό theme που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.
Μεγάλωσα με τις τρεις πρώτες ταινίες,τις αγάπησα και τις είδα αμέτρητες φορές πάντα ευχάριστα.Δεν πιστεύω να διαφωνήσει κανείς μαζί μου στο οτι αποτελεί το έπος των Sci-fi ταινιών,την Ομήρου Οδύσσεια των Hollywoodιανών παραγωγών τις εποχής του.Ο George Lucas δημιούργησε ένα ολόκληρο σύμπαν που θα ζει και θα αναπνέει μέσα στους αιώνες με έναν ολόκληρο πλανήτη οπαδούς.
Κατά καιρούς το Star Wars μεταφέρθηκε σε ποικίλες μορφές,από comic μέχρι video games,βιβλία κτλ.
Στην comic βιομηχανία έγιναν μεταφορές από την Marvel(1977-1986) και την Dark Horse(1991 μέχρι σήμερα).Εν έτη 1998-99 έρχεται να προστεθεί και η συμμετοχή της Ιαπωνίας στη μεταφορά του σε manga πράγμα αναμενόμενο μια και οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για το Sci-fi πάθος τους.
Υπό την επίβλεψη του David Land,editor τότε της Dark Horse, κυκλοφόρησε στις 15 Ιουλίου του 1998 το πρώτο τεύχος της manga σειράς που έκλεισε σε 4 volumes καλύπτοντας όλο το episode 4: "A New Hope".Το σχεδιαστικό κομμάτι εδώ επιμελήθηκε ο Hisao Tamaki ενώ το σενάριο είναι επακριβώς αυτό της ταινίας αποδιδόμενο στο γνώριμο σε όλους μας manga ύφος.


Με τον ίδιο τρόπο μεταφέρθηκαν και τα episode 5-6 (Empire Strikes Back,Return of the Jedi) σε 4 volumes το καθένα και αυτά αλλά από διαφορετικούς σχεδιαστές.Στο Empire Strikes Back τα σχέδια ανέλαβε ο Toshiki Kudo ενώ στο Return Of the Jedi ο Shin-Ichi Hiromoto.To '99 ακολούθησε και η έκδοση του The Phantom Menace που ολοκληρώθηκε σε 2 volume και σχεδιάστηκε απ'τον Kia Asamiya.Τα Clone Wars και Revenge of the Sith δεν κυκλοφόρησαν και δεν δόθηκε καμμία πληροφορία αν θα εκδίδονταν κάποια στιγμή.
Το σχέδιο τους είναι κλασσικό παραδοσιακό manga,old school όπως θα το χαρακτήριζα και η
απόδοση της ιστορίας, ιδιαίτερα στις σκηνές δράσης, είναι καταπληκτική.Παραποιήσεις στο σενάριο όπως ανέφερα και προηγουμένως,δεν υπάρχουν.Ίσως κάποιες μικροδιαφορές σε συγκεκριμένες στιγμές αλλά είναι ασήμαντες.
Φυσικά όλοι μας ξέρουμε την ιστορία και τα έχουμε δει αμέτρητες φορές,οι πολλοί μεγάλοι fan(άρρωστοι)αξίζει να του ρίξουν μια ματιά.Σίγουρα θα τους μαγέψει αυτή η διαφορετική ανατολική προσέγγιση.
Απο εμένα καλή ανάγνωση και stay Super!
'Till Next Time!!

 

   

Διαβάστε περισσότερα »

ΒΑΤΜΑΝ (1989)

 Στο άκουσμα της ερώτησης ''Έχεις δει το Batman ?'' το μυαλό των περισσοτέρων και ειδικά των ηλικιακά  νεότερων πάει στην καταπληκτική τριλογία του Christopher Nolan με τον Christian Bale στο ρόλο του σκοτεινού Ιππότη.  Για αρκετούς όμως , ο Βatman κινηματογραφικά έχει χαραχθεί στο μυαλό μας  κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80' και συγκεκριμένα στο έτος 1989, οπού για όλους εμάς τους 30+  για την εποχή εκείνη φάνταζε σαν ένα τεράστιο δώρο που μπορούσαμε να δούμε τον αγαπημένο μας ήρωα σε ένα σκοτεινό παραμύθι αφήνοντας μας με το στόμα ανοιχτό κατά τη διάρκεια της προβολής στις τότε ένδοξες μικρές κινηματογραφικές αίθουσες της γειτονιάς μας !!


I want you to tell all your friends about me  !!

Θα ήταν κρίμα να μην αναφέρω πως ο Άνθρωπος Νυχτερίδα  είχε ήδη μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη  από τη δεκαετία του 60'  σαν αποτέλεσμα  της  πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς  με τον Adam West, μια σειρά που τη δεκαετία του 90' την βλέπαμε κι εμείς από τη συχνότητα του καναλιού Seven X.



Πιστεύω όλοι θα συμφωνείτε  πως από τους κύριους λόγους για την επιτυχία μιας ταινίας μερίδιο έχουν οι ηθοποιοί αλλά κυρίως ο σκηνοθέτης που αναλαμβάνει σαν απόλυτο αφεντικό να φέρει εις πέρας ένα γύρισμα δίνοντας την δική του ταυτότητα  καθοδηγώντας πολυμελή συνεργεία τεχνικών και ηθοποιών αλλά  και σε πολλές περιπτώσεις ''ανακατεύοντας'' το σενάριο ώστε να αποδοθεί το φιλμ όπως εκείνος νομίζει καλύτερα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Warner Bros  έδωσε λευκή επιταγή σε έναν πρώην animator της Disney όπου είχε ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του με δύο μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.
Φυσικά αναφέρομαι στον τεράστιο Tim Burton οπού με το Pee Wee's Big Adventurκαι τον εξαιρετικό Beetle Juice είχε ήδη βάλει πλώρη για να κατακτήσει μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων σκηνοθετών του Hollywood.
Ο Burton φανατικός θαυμαστής ενός ιερού τέρατος στο χώρο των horror movies του Vincent Price (Συνεργάστηκαν ένα χρόνο μετά στον Ψαλιδοχέρη) και με εχέγγυο την απόλυτη εμπιστοσύνη που του έδειξε η εταιρεία παραγωγής ξεκίνησε να χτίζει το Batman σαν μία περισσότερο σκοτεινή περσόνα απ' ότι μέχρι πρότινος φαινόταν στα comics άλλα και στην παλαιότερη σειρά/φιλμ.

Έχοντας στη διάθεση του ένα τεράστιο budget αλλά και πληθώρα επιλογών σε ότι αφορούσε το cast ο Burton όπως αργότερα ομολόγησε δυσκολεύτηκε αρκετά για να καταλήξει στους βασικούς ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστούσαν.Για το ρόλο του ανθρώπου νυχτερίδα είχαν πέσει πολλά ονόματα στο τραπέζι όπως του μετέπειτα James Bond  Pierce Brosnan , του Mel Gibson ακόμα και του ''αστειούλη'' αλλά εξαιρετικού  ηθοποιού Bill Murray.  Ο ρόλος τελικά πήγε στον Keaton  εν μέσω δυσφορίας , γκρίνιας και πολλών επιστολών διαμαρτυρίας από Funs του κόμικ καθώς ήθελαν κάποιον πιο brutal να υποδυθεί τον αγαπημένο ήρωά τους.  Έτσι , Keaton και Burton μετά το σκαθαροζούμη βρέθηκαν να συνεργάζονται ξανά. Αντίστοιχα στο ρόλο της Vicki Vale μάλλον τυχερή στάθηκε η Kim Basinger όταν  η πρώτη επιλαχούσα  Sean Υoung τραυματίστηκε εν ώρα ιππασίας και αφού η δεύτερη επιλογή Michelle Pfeiffer λόγω δεσμού εκείνη την εποχή με τον πρωταγωνιστή Michael Keaton αρνήθηκε να συμμετάσχει - ευτυχώς για εμάς - καθότι   την καμαρώσαμε σαν sexy  γατούλα στο Batman Returns  !!
Σε ότι αφορά τον τιτάνα  Jack Nicholson τα λόγια περισσεύουν όπως περισσεύουν σε κάθε ερμηνεία του !!  Άξιο αναφοράς πάντως είναι πως λίγο έλειψε να χάσει το ρόλο του Joker από τον επίσης μεγάλο Robin Williams κάτι που ποτέ δεν συνέβη , αξιώνοντας τον Nickolson με μια αμοιβή των 6 εκ. δολαρίων  και σύμφωνα με κάποιες μάλλον βάσιμες φήμες της εποχής που ήθελαν να είχε συμφωνήσει ως άλλος ΛΕ ΠΑ με ποσοστά επί των εισπράξεων από τα οποία λέγεται πως καρπώθηκε  το ποσό των 60 εκ. δολαρίων !!!!!!!!!


Η ταινία ολοκληρώθηκε μετά πολλών κόπων και βασάνων καθώς βρέθηκε στη μέση της μεγάλης απεργίας των σεναριογράφων του Hollywood το 88' αλλά αποζημίωσε πλουσιοπάροχα όλους τους συντελεστές καθώς υπήρξε τεράστια  εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας τρελά κέρδη και  κοντράροντας ταινίες  όπως το Indiana jones and the last crusade  άλλα και το Ghostbusters II  
Το story mode της ταινίας πασίγνωστο και βασισμένο στα κόμικ της DC . Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός Bruce Wayne βρέθηκε μπροστά στην δολοφονία των γονιών του και σαν  μοναδικός κληρονόμος  μιας αυτοκρατορίας και κυριευμένος από οργή για απόδοση δικαιοσύνης σε μια διεφθαρμένη πόλη όπως η Gotham City,  βάζει  ως σκοπό της ζωής του μεγαλώνοντας  πια , να καταπολεμήσει το έγκλημα.  Στο πλευρό του πάντα η χαρακτηριστική φιγούρα του Άλφρεντ του πιστού μπάτλερ όπου αντικαθιστούσε την πατρική φιγούρα και την αγάπη που είχε στερηθεί  σαν παιδί.. Πολλοί οι εχθροί στο διάβα του με πιο χαρακτηριστικό τον Joker ένα ψυχασθενή εγκληματία όπου συνήθιζε με βάση το σενάριο της ταινίας να μνημονεύει ένα ρητό πριν σκοτώσει το υποψήφιο θύμα του...



Have you ever danced with the devil by the pale moonlight ?



Η ταινία εκτός από την τεράστια εισπρακτική επιτυχία  απέσπασε διθυραμβικές κριτικές προσθέτοντας στο παλμαρέ της και ένα βραβείο Oscar για την καλλιτεχνική διεύθυνση καθώς και πλήθος υποψηφιοτήτων.
Ιδιαίτερη μνεία  οφείλουμε στον ιδιοφυή Prince αλλά και στον συνθέτη των επιτυχημένων soundtrack Danny Elfman  που έντυσαν  μουσικά το φιλμ και υπέγραψαν ένα από τα πιο σημαντικά και αξιοπρόσεκτα soundtrack της εποχής.
Με λίγα λόγια το τελικό αποτέλεσμα αποζημίωσε όλους αυτούς που αμφισβητούσαν τον Burton και τη συνολική δουλειά που θα έκανε στο Batman κάνοντας ακόμα και του πιο δύσπιστους Batman funs - κυρίως αυτούς των Comics- να πίνουν νερό στο όνομα του και να τον στηρίζουν στη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα με το Batman Returns..




Τελειώνοντας αν και είναι τόσα πολλά που πρέπει να ειπωθούν για αυτόν τον ήρωα αλλά και κάποιες κινηματογραφικές μεταφορές που του χουν γίνει , θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που πιστεύω μας εντυπωσίασε τότε  και ακόμα  μας εντυπωσιάζει όταν βλέπουμε αυτή την ταινία. Δεν μιλάω για τίποτε άλλο εκτός από το μεγαλειώδες batmobile το οποίο στην ουσία ήταν ένα chevrolet impala το οποίο είχαν ''ντύσει''  αριστοτεχνικά προσθέτοντας αριστερά και δεξιά τα πολυβόλα browining παρουσιάζοντας ένα από τα πιο θρυλικά κινηματογραφικά οχήματα.



Όσα κι αν πούμε γι αυτό τον ήρωα , αυτόν το σκοτεινό ιππότη δημιούργημα της DC Comics που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα  από τον ''άσπονδο'' φίλο του Superman θα είναι λίγα...
Η συγκεκριμένη ταινία υπήρξε ορόσημο στην αναγέννηση του κινηματογραφικού Batman αν και οι συνέχειες που ακολούθησαν (εκτός του Batman Returns) ήταν άθλιες και αποκαρδιωτικές , ως που εμφανίστηκε ο Christopher  Nolan και του ξανάδωσε την υπόσταση που του έπρεπε !!




 Αν ποτέ δείτε κάτι τέτοιο στον ουρανό  δεν θα σημαίνει τίποτε άλλο παρά  ότι κάποια παιδικά μας όνειρα βγαίνουν επιτέλους αληθινά !!!

             .......TO THE BATCAVE  !!!


Διαβάστε περισσότερα »

Daily Planet News

Δευτέρα,το ξεκίνημα μιας νέας εβδομάδας,της τελευταίας αυτού του μήνα και σαν κάθε Δευτέρα όλοι μας νιώθουμε "κάπως".Ξανά δουλειά (για όσους έχουν) ,τρεχάματα σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες για τακτοποίηση εκκρεμοτήτων,όλα αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε πως μπήκαμε πάλι στο robot-mode αν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Το πρωί περιμένοντας την σειρά μου σε δημόσια υπηρεσία αναρωτιόμουν αν οι υπερήρωες θα εκμεταλλεύονταν τις δυνάμεις τους για να γλιτώσουν ταλαιπωρίες σε κρατικούς οργανισμούς και τράπεζες...και άραγε θα είχαν αποτέλεσμα και πώς??Στην περίπτωση του Bruce Banner ας πούμε τι θα γινόταν αν έσπαγαν τα νεύρα του από την ελληνική γραφειοκρατεία...?Απ'την άλλη ο Flash θα μπορούσε να κερδίσει με την υπερταχυτητά του την ταχύτητα του δημοσίου ή αποτελεί τον κρυπτονίτη του??Ναι ξέρω,χαζομάρες, αλλά πέρασε η ώρα και έκανε την αναμονή μου πιο ευχάριστη.Είναι καλό να νιώθεις λίγο παιδί στον κόσμο των μεγάλων.
Η Δευτέρα φυσικά φέρνει και φρέσκα νέα πέρα από άγχος και στρες και πολλές φορές πράγματα που περιμέναμε όπως κυκλοφορίες κόμικ,περιοδικών και animation.Απ'τα πιό ενδιαφέροντα που άκουσα ήταν οι υποσχέσεις του Mcfarlane για καινούρια live-action ταινία αλλά και animation σειρά Spawn.Επίσης περιμένουμε με αγωνία το καινούριο τεύχος Naruto #631 για αυτή την εβδομάδα καθώς και την κυκλοφορία του Adventures of Superman #1 το ντεμπούτο μιας νέας σειράς με πρωταγωνιστή τον man of steel στις 29 του μήνα.Μέσα σ'όλα προσωπικά περιμένω και κάποια τεύχη για την συλλογή μου αυτή την εβδομάδα πράγμα που με κάνει να βλέπω το ξεκίνημά της με ιδιαίτερα καλή διάθεση.Σκεφτείτε λοιπόν τα καλά πράγματα που έρχονται ακόμα και αν αυτό σημαίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και περάστε μια όμορφη και ίσως πολλά υποσχόμενη εβδομάδα.
Απ'το C is For Comics γεια χαρά και stay super!
Υ.Γ Ένα μεγάλο WELCOME στους καινούριους μας συντάκτες!!

Διαβάστε περισσότερα »