Comic Film/Tv Characters that aren't from Comic Books

Όταν οι συγγραφείς προσαρμόζουν μια ιστορία από τα comic στην μεγάλη οθόνη ή δημιουργούν μια πρωτότυπη ιστορία βασισμένη σε κάποιον γνωστό σούπερ ήρωα, είναι συνήθες να βάλουν νέους χαρακτήρες που δεν υπήρχαν στο original υλικό. Φυσικά αυτό μπορεί να είναι κακό για την ταινία, αν οι "νέοι" κλέψουν την σκηνή από τους γνωστούς ήρωες και αντί να παρακολουθείς π.χ. τον Blade να κυνηγά vampires, να ασχολείσαι με τις ατάκες και τους κοιλιακούς του Ryan Reynolds.
Αντιθέτως υπάρχουν φορές που οι καινούργοι αυτοί χαρακτήρες ήταν τόσο καλοί που στάθηκαν άξια μαζί με τους πρωταγωνιστές και πολλές φορές τους δόθηκε η ευκαιρία να περάσουν και στα κόμικ.
Υπάρχουν αρκετά τέτοια παραδείγματα, αλλά εδώ θα αναφέρω τους 5 καλύτερους κατά την γνώμη μου.


Abraham Whistler (Blade)

Ο μέντορας του κυνηγού βρυκολάκων Blade, από την ομώνυμη ταινία του 1998, Abraham Whistler, έχει πάρει κάποια στοιχεία από τον αντίστοιχο μέντορά του στα κόμικ Jamal Afari. Οι διαφορές είναι βέβαια ότι ο Afari ήταν ένας μαύρος τζαζ τρομπετίστας και όχι ένας λευκός πρώην μηχανόβιος.
Σαν ένας άλλος Jedi Master, ήταν ο πατέρας που δεν είχε ο Blade, του στάθηκε από την μικρή ηλικία και του έμαθε να συμβιβάζεται με την ιδιαίτερη φύση του. Του έμαθε πολεμικές τέχνες, να ελέγχει τις υπερφυσικές του δυνάμεις και ιδιαιτέρως την δίψα του για αίμα. Ο Kris Kristofferson έδωσε μια πολύ καλή ερμηνεία σαν Whistler που έκλεβε την παράσταση.


Lionel Luthor (Smallville)

To Smallville, από το 2001 έως το 2011 που παιζόταν, πρόσθεσε αρκετά στις ιστορίες γύρω από τον πιο δημοφιλή ήρωα της DC τον Superman. Κάποια από αυτά ίσως δεν χρειάζεται να τα θυμόμαστε αλλά σίγουρα κάτι αξιόλογο ήταν ο χαρακτήρας του πατέρας του Lex Luthor, Lionel.
Στα κόμικ βέβαια, έχουν γίνει διάφορες ιστορίες γύρω από το origin του Lex Luthor, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που μαθαίναμε πολλές πληροφορίες γύρω από την οικογένεια του Lex. Ιδρυτής της Luthorcorp, ο Lionel ήταν ένας αδίστακτος, σκληρός επιχειρηματίας αλλά και αυστηρός πατέρας που πολλές φορές έλεγχε τον γιό του, δίνοντας του όμως πολύ λίγη προσοχή. Η έλλειψη πατρικής φιγούρας για τον Lex σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του και στην δημιουργία του σε αρχιεγκληματία και εχθρό του Superman. Ο John Glover αποδείχτηκε ιδανικός για τον ιδιαίτερο αυτό ρόλο.


Daryl Dixon (Walking Dead)

Η σειρά Walking Dead από τις πρώτες μέρες προβολής της έχει μεγάλη τηλεθέαση και έκανε μόδα τα ζόμπι. Βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Robert Kirkman μας βάζει σε ένα post apocalyptic σενάριο όπου για άγνωστους λόγους, οι νεκροί σηκώνονται και σκορπίζουν τον τρόμο στον πλανήτη. Τα ζόμπι βέβαια δεν είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά η απειλή. Όσοι έχουν επιζήσει και παλεύουν για την ζωή τους, είναι οι βασικοί ήρωες του κόμικ.
Ο Daryl Dixon που μας συστήθηκε στην τηλεοπτική σειρά, είναι ένας από τους χαρακτήρες που δεν υπήρχαν στο αρχικό κόμικ. Αρχικά ήταν να παίξει στα πρώτα επεισόδια και να σκοτωθεί, αλλά έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλής και τώρα είναι βασικό μέλος του cast. Η ερμηνεία του Norman Reedus βοήθησε να συμπαθήσει ο κόσμος τον ανεξάρτητο, ακοινώνητο, σκληρό νότιο που δείχνει να μην έχει τύψεις και μετάνοιες για ότι κανει. Αντι-ήρωας στην αρχή, αλλά μετά κύριο μέλος των επιζώντων αγωνίζεται και αυτός για επιβίωση. Ο Daryl είναι ο ορισμός του bad ass. Οδηγάει μια τσόπερ μηχανή, έχει απαθές βλέμμα και το όπλο του είναι ένα crossbow. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το παρελθόν του έκτος από τον αδελφό του Merl.
Είναι από τους πιο δημοφιλής χαρακτήρες της σειράς και πολλοί παραδέχονται ότι είναι ο λόγος που βλέπουν Walking Dead.


Agent Phil Coulson (Iron Man, Avengers...)

Ο μυστικός πράκτορας Phil Coulson εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Iron Man του 2008, σαν το "πρόσωπο" του Strategic Homeland Intervention Enforcement and Logistics Division και αντιπροσώπευε την μυστική αυτή υπηρεσία που ασχολείται με τους σούπερ ήρωες και προστατεύει τον κόσμο. Ο θάνατος του μάλιστα, ένωσε τους Avengers για να ενωθούν και να αντιμετωπίσουν τον Loki. Επίσης στην καινούργια σειρά Agents of S.H.I.E.L.D. τον φέρνουν πίσω στη ζωή για να συνεχίσει το έργο του. Ο Clark Gregg δίνει μια πολύ cool ερμηνεία στον ικανό μυστικό πράκτορα και δεν γίνεται να μην τον συμπαθήσεις.


Dr Eric Selvig (Thor)

Ο φυσικός Dr Eric Selvig έκανε το ντεμπούτο του στην ταινία Thor το 2011. Ήταν ο μέντορας της Jane Foster η οποία μελετούσε της σκουληκότρυπες στο διάστημα, όταν ο Thor έπεσε από τον ουρανό. Ήταν οι πρώτοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του και τον βοήθησαν. Σουηδικής καταγωγής ο Dr Selvig (όπως και ο ηθοποιός Stellan Skarsgard που τον υποδύεται) αναγνώρισε τον Thor από τους μύθους της πατρίδας του και κατάλαβε με ποιόν είχε να κάνει. Στο τέλος προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Nick Fury για να μελετήσει το στοιχείο Τεσσεράκτιο. Στην ταινία Avengers είναι κάτω από τον έλεγχο του Loki και αναγκάζεται να τον βοηθήσει να ανοίξει την "είσοδο" για την εξωγήινη εισβολή. Μετά όμως μαζί με την Black Widow την κλείνουν και σταματούν την απειλή. Θα κάνει σίγουρα και εμφάνιση στην ταινία Thor: The Dark World.



Άλλοι γνωστοί χαρακτήρες που δεν είναι στο Top 5, αλλά αρέσαν στις ταινίες είναι:
Bob the Goon (Batman)
Otis (Superman The Movie)
Max Shreck (Batman Returns)

1 σχόλιο: