Arrow (Tv Series)

Μια καινούργια σειρά που άρχισε φέτος στην Αμερική και έχει σχέση με τα κόμικ είναι το Arrow. Μέχρι στιγμής παίχτηκε η 1η σαιζόν από το κανάλι CW Television Network και τα νούμερα ήταν ικανοποιητικά οπότε θα συνεχιστεί και για 2η. Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο η σειρά αναφέρεται στον ήρωα της Dc Comics, Green Arrow.
O Green Arrow κυκλοφόρησε από την Dc τον Νοέμβριο του 1941 στο More Fun Comics #73 και δημιουργοί του είναι ο Morton Weisinger στο σενάριο και ο George Papp στο σχέδιο. Για αρκετά χρόνια δεν είχε πολύ επιτυχία σαν χαρακτήρας, μέχρι το 1960 όπου ο Denny O'Neil και ο Neal Adams του έδωσαν νέα πνοή και look. Έτσι με δικό του κόμικ ο Green Arrow/Oliver Queen συνέχισε μέχρι τα 90's όπου και πέθανε για να συνεχίσει ο γιός του Connor Hawke.
Οι κυκλοφορίες όμως έπεφταν, όποτε η Dc αποφάσισε για καινούργιο επιτυχημένο reboot του Green Arrow/Oliver Queen με τον γνωστό Kevin Smith στο σενάριο.
Εκτός από πολυάριθμες εμφανίσεις σε animation και video games ο Green Arrow εμφανίστηκε και στην δημοφιλή σειρά Smallville. Και φτάνουμε στο 2012 στο Arrow.
Το σενάριο αφορά τον νεαρό Oliver Queen, γόνο πλούσιας οικογένειας στην Starling City. Σαν τα περισσότερα πλούσια παιδιά η ζωή του είναι όλο πάρτυ, γυναίκες, ποτά και άστατη ζωή. Ένα μοιραίο ταξίδι όμως θα τα αλλάξει όλα. Το γιότ του πατέρα του βυθίζεται και ο Oliver είναι ο μόνος που επιζεί. Δυστυχώς για αυτόν ο πατέρας του Robert Queen και η αδελφή της κοπέλας του Sara Lance είναι νεκροί. Ο ίδιος ναυαγεί για 5 χρόνια σε ένα μυστηριώδες νησί. Ο πατέρας του πριν πεθάνει του λέει ότι έκανε πολλά λάθη και του δίνει μια λίστα με ονόματα.
Πολλά γίνονται στο νησί και όταν γυρνάει στην οικογένειά του, στην μητέρα του Moira και στην αδελφή του Thea, στη Starling City, είναι άλλος άνθρωπος. Την ημέρα συνεχίζει την ζωή του playboy εκατομμυριούχου, ενώ τις νύχτες φορά μια πράσινη στολή και κουκούλα και γίνεται ο Green Arrow. Εξαιρετικός σκοπευτής, με άριστη φυσική κατάσταση και με όπλο το σύγχρονο τόξο του, κυνηγάει το έγκλημα στους κακόφημους δρόμους της Starling City.
Στο σενάριο εμπλέκονται ο αστυνόμος ντετέκτιβ Quentin Lance, πατέρας της Sara Lance, που πνίγηκε στο ναυάγιο και ορκισμένος εχθρός του Green Arrow. Επίσης ο Oliver προσπαθεί να τα βρεί και με την πρώην κοπέλα του Laurel Lance προσπαθώντας να ισσοροπήσει τις σχέσεις του με αυτήν και με τον οξύθυμο αστυνόμο πατέρα της.
Μια περίεργη συνωμοσία κρύβεται πίσω από όλα, που σιγά σιγά ξεδιπλώνεται. Υπάρχουν πολλά flashback που μαθαίνουμε τι ακριβώς συνέβηκε τα 5 χρόνια στον Oliver και πως άλλαξε από κακομάθημένο πλουσιόπαιδο, σε τοξοβόλο τιμωρό του εγκλήματος.
Στον κεντρικό ρόλο του Green Arrow/Oliver Queen έχουμε τον Stephen Amell, ο οποίος εκτός από το παρουσιαστικό του γυμνασμένου εκδικητή δίνει και έναν πολύ καλό ρόλο. Αν και δεν πείθει τόσο στις σκηνές που προσπαθεί να παίξει τον ανέμελο playboy, σαν Green Arrow είναι πολύ καλός. Η στολή, τα ακροβατικά, οι σκηνές μάχης είναι όλα καλά δουλεμένα και χωρίς special εφέ, νομίζεις ότι βλέπεις μια souper hero σειρά. Το αναφέρω αυτό γιατί οι τελευταίες ταινίες με σούπερ ήρωες, όσο καλές και αν είναι, είναι πήχτρα στα εφέ και δίνουν την εντύπωση ότι δεν θα υπήρχαν χωρίς αυτά.
Στους άλλους ρόλους έχουμε την Katie Cassidy σαν Laurel Lance, η οποία στα κόμικ γίνεται και σύντροφος του Green Arrow στον αγώνα του ενάντια στο έγκλημα, σαν ηρωίδα Black Canary. Στην σειρά όμως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο ακόμα. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί υπηρετούν όσο περισσότερο μπορούν τους χαρακτήρες τους χωρίς να γίνεται κάτι σπουδαίο.
Ευχάριστη έκπληξη είναι η παρουσία του Deadshot/Floyd Lawton, ενός εξαιρετικού σκοπευτή και πληρωμένου δολοφόνου, της Huntress/Helena Rosa Bertinelli, του Yao Fei, του Deathstroke/Slade Wilson και αρκετών άλλων χαρακτήρων από τον κόσμο της Dc.
Για να πω την αλήθεια είχα παρεξηγήσει στην αρχή το Arrow. Φαντάστηκα ότι είναι άλλη μια cheesy σειρά, με όμορφους πρωταγωνιστές, έρωτες, σαπουνόπερες και κάπου στο φόντο θα υπάρχει και ένας σούπερ ήρωας. Αλλά ευτυχώς δικαιώθηκα. Όσο χάλια και άν είναι κάποιοι διάλογοι και ερμηνείες, η σειρά βλέπεται ευχάριστα και ο Green Arrow είναι σκοτεινός και αδίστακτος τιμωρός, όπως πρέπει να είναι. Η καινούργια του εμφάνιση, η οποία είναι εμφανώς πιο σύγχρονη και καλύτερη από την κλασική του, έχει λειτουργήσει υπέρ της σειράς.
O Green Arrow σαν χαρακτήρας έχει πάρα πολλά κοινά με τον Batman. Είναι και οι δύο πλούσιοι επιχειρηματίες που την νύχτα φορούν στολή, κυνηγούν τους εγκληματίες και φροντίζουν την πόλη τους από κάθε είδους κίνδυνο. Σκεφτόμουν ότι άνετα θα μπορούσε να γίνει και μια σειρά με τον Σκοτεινό Ιππότη της Gotham City. Χωρίς πολλά εφέ αλλά με καλές ερμηνείες και πειστικές σκηνές μάχης.
Πιστεύω τέλος ότι αξίζει να δει κανείς τα 23 επισόδεια της 1ης σαιζόν με επιφύλαξη ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη.

1 σχόλιο:

  1. Όσο κι αν μ'αρέσει ο Green Arrow, αν με περάσει κανείς γι αυτόν, θα πρέπει να πεθάνει. Φριχτά. Για παραδειγματισμό.
    Για να είμαστε ξεκάθαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή