The Avengers: Earth's Mightiest Heroes

Ευχάριστα νέα για τους θαυμαστές της Marvel Comics καθώς όπως όλα δείχνουν αρχίζει και δίνει παραπάνω βαρύτητα  στις παραγωγές ταινιών animation που  παρουσιάζουν τους ήρωες της και φυσικά φέρουν το πασίγνωστο λογότυπο της. Λογικότατο αφού αυτή η αγορά έχει ραγδαία ανάπτυξη και κάθε εταιρεία θέλει να έχει περισσότερα έσοδα. Η Marvel σε αυτή τη χρυσή εποχή της οπτικοποίησης των κόμικς, δεν μας έχει αφήσει παραπονεμένους σε ότι αφορά τις κινηματογραφικές μεταφορές, αλλά στα animations, δεν μας έχει εντυπωσιάσει. Τώρα όμως ξεκινάει την αντεπίθεση της απέναντι στην DC που εδώ και χρόνια έχει την πρωτοκαθεδρία σε αυτή την αγορά. Ένα απο τα  πρώτα λιθαράκια για αυτή την βελτίωση, φαίνεται ξεκάθαρα πως το βάζει η  animation τηλεοπτική σειρά που  θα σας παρουσιάσω σήμερα. Πραγματικά έχει τα προσόντα να γίνει  μία απο τις καλύτερες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει.  Μιλάω για το : The Avengers: Earth's Mightiest Heroes.
Είναι μια παραγωγή της Marvel Animation και της Film Roman, που όπως καταλάβατε βασίζεται στους Avengers ή Εκδικητές, όπως μάθαμε να τους λέμε εμείς που διαβάζαμε μικροί την Ελληνική έκδοση του  περιοδικού Spider man.  Οι Avengers για τους λίγους που δεν γνωρίζουν, είναι δημιούργημα του Stan Lee και του Jack Kirby και  είναι μια απο τις πιο γνωστές ομάδες υπερ ηρώων που συστήθηκαν μέσα απο τις σελίδες των κόμικς.Εκτός απο αυτό, είναι  και ένας απο τους πιο εμπορικούς τίτλους της Marvel. Αυτή λοιπόν η animated εκδοχή τους, έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση τον Σεπτέμβριο του 2010 στο κανάλι Disney XD. Αν και ξεκίνησε σχετικά δειλά - με micro episodes των 5 λεπτών, στην πορεία, τα 52 επεισόδια ( δύο κύκλοι) που έχουν παιχτεί μέχρι και σήμερα, έφτασαν την διάρκεια των 22 λεπτών το καθένα. Αποτελεί κομμάτι της προώθησης- marketing του τίτλου των Avengers που μεταφέρθηκε πρόσφατα και στην μεγάλη οθόνη. Μαζί με την ταινία δηλαδή, έφτιαξαν και μια animated σειρά. Ιδανικός τρόπος προώθησης αλλά αν δεν το κάνουν αυτό οι Αμερικάνοι που έχουν στήσει μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω απο τα κόμικς, ποιοί θα το κάνουν;
Για την δημιουργία αυτής της σειράς, σχηματίστηκε μία απο τις μεγαλύτερες ομάδες παραγωγής που έχουν γίνει ποτέ για animated σειρά. 13 σεναριογράφοι, 8 σκηνοθέτες, 5 μοντέρ, πάνω απο 25 ηθοποιοί για το σπικάζ,  6 σχεδιαστές story board,11 animators και 5 παραγωγοί.Μία μικρή επιχείρηση θα μπορούσε να πει κανείς. Και μάλιστα μια αρκετά επικερδής επιχείρηση. Μετά την θερμή υποδοχή του πρώτου κύκλου απο το κοινό και λίγο πρίν την έναρξη του δεύτερου κύκλου, η Marvel μαζί με την LLC και την Disney XD ανακοίνωσαν την δημιουργία μιάς ομάδας προγραμμάτων με το όνομα  Marvel Universe. Βγήκε στον τηλεοπτικο αέρα τον Απρίλιο του 2012 και συμπεριλάμβανε τον δεύτερο κύκλο της σειράς  The Avengers: Earth's Mightiest Heroes, όπως και το Ultimate Spider -man. Ο τρίτος κύκλος της σειράς θα λέγεται Avengers Assemble  και θα παιχτεί μέσα στο 2013.
Σεναριακά ο πρώτος κύκλος αφορά την αρχική ομάδα των Avengers και τα ιδρυτικά μέλη. Iron man, Thor, Ant man/ Giant man, Wasp,ενώ αργότερα γίνονται μέλη και ο Captain America, ο Black Panther, και ο Hawkeye - η γνωστή ιστορία. Αφορμή να ιδρύσουν τους Avengers  είναι η απόδραση  των 75 super villains απο τις 3 πιο ασφαλείς φυλακές του πλανήτη. Μέσα στον πρώτο κύκλο βλέπουμε να αντιμετωπίζουν αυτούς τους 75 αλλά και τον Loki που κρυβόταν πίσω απο τις αποδράσεις. Ο δεύτερος κύκλος βασίζεται και αυτός στην αρχική ιστορία αν και εντάσσονται μέσα του στοχεία απο όλες τις ιστορίες των Avengers που έχουν κυκλοφορήσει όλα αυτά και χρόνια, και ειδικότερα στοιχεία απο τους New Avengers. Στην ομάδα μπαίνουν καινούργια μέλη όπως η Ms Marvel, ο Vision  και ο Spider man ώς αναπληρωματικό μέλος.  Όλα περιστρέφονται γύρω απο την εισβολή που δέχεται η γή απο δυο εξωγήινες φυλές. Τους Kree και τους Skrulls. Με απλόικό τρόπο αν και όχι παιδικό, παρουσιάζονται οι μυθοπλασίες του κάθε μέλους των Avengers. Origins, συμπληρωματικοί χαρακτήρες αλλά και μια πληθώρα στοιχείων που αφορούν τον κάθε χαρακτήρα και το σύμπαν της Marvel γενικότερα ξεδιπλώνονται με ευκολία μέσα απο κάθε επεισόδιο. Αρκετές ενδιαφέρουσες ανατροπές αλλά και ο τρόπος που συνδυάζονται οι ιστορίες σε μια ενιαία, δείχνει σίγουρα πως οι σεναριογράφοι έχουν ρίξει πολύ δουλειά...
Σε ότι αφορά το σχέδιο, θα προτιμούσα μια πιο ρεαλιστική, μια πιο ατμοσφαιρική σχεδίαση. Με άλλα λόγια  μια πιο ενήλικη αποτύπωση των χαρακτήρων.Παρ'όλα αυτά το σχέδιο έχει καταπληκτικές χρωματικές και ρεαλιστικές αποδόσεις, προσδίδει στον κάθε ήρωα με σωστό τρόπο τα βασικά χαρακτηριστικά του και υπηρετεί επάξια τον στόχο του. Μην ξεχνάτε  άλλωστε πως δεν στοχεύει μόνο σε ενήλικο κοινό. Το σπικάζ είναι επίσης πολύ πετυχημένο, με τον Eric Loomies ως Iron Man και τον Brian Bloom ως Captain America να ξεχωρίζουν κατα την γνώμη μου. Σκηνοθετικά πραγματικά βγάζω το καπέλο στους δημιουργούς. Οι σκηνές δράσης είναι απο τις καλύτερες δουλειές που έχω δεί. Σφύζουν απο ενέργεια και δυναμικότητα και αποδεικνύουν  περίτρανα πως σε μια animation εκδοχή υπέρ ηρώων μπορείς να κάνεις παπάδες σε σχέση με μια κινηματογραφική μεταφορά.
Η σειρά θεωρείται εμπορική επιτυχία. Το Imdb την έχει βαθμολογήσει με 8.6/10 και  όπως είπα και πρίν η υποδοχή της απο το κοινό, άφησε τα καλύτερα σχόλια, ειδικά ο δεύτερος κύκλος. Μαζί με την σειρά  The Avengers: Earth's Mightiest Heroes έχει κυκλοφορήσει  και το ομώνυμο κόμικ που και αυτό πάει πολύ καλά εμπορικά. Αρνητικό κομμάτι θα έλεγα πως είναι το τραγούδι Fight as one των Bad City που παίζει στους τίτλους αρχής. Πολύ εφηβικό για εμένα πια.
Κλείνωντας αυτό το post θέλω απλά να αναφέρω πως όταν ξεκίνησα να βλέπω αυτή την σειρά είχα αμφιβολίες αν θα μπορέσει να με κρατήσει χωρίς να βαρεθώ. Στην πορεία άλλαξα γνώμη. Νομίζω πως κάθε comic lover που θα δεί κάποιες απο τις μάχες που περιέχει μέσα θα συμφωνήσει μαζί μου.
Season one

Season two

1 σχόλιο: