Superman & Batman : Apocalypse

To  Superman &  Batman : Apocalypse, είναι μια animation ταινία που κυκλοφόρησε στις 28 Σεπτεμβρίου του  2010 και είναι βασισμένη στην σειρά ιστοριών, Superman &  Batman και πιο συγκεκριμένα στην ιστορία : The super girl  from Krypton. Αποτελεί το Sequel - συνέχεια του Superman & Batman : Public Enemies του 2009 - για αυτή την ταινία θα μιλήσουμε σίγουρα σε κάποιο μελλοντικό post. Κυκλοφόρησε από τους συνήθεις ύποπτους σε ότι αφορά animation μεταφορές ηρώων της DC comics,  Warner Premiere και  Warner Bros. Animation. Είναι η ένατη κατά σειρά ταινία που φέρει το logo DC Universe Animates Original Movies και το πρώτο sequel αυτής της σειράς.
 Σε ότι αφορά το story θα έλεγα πως αυτός ο τίτλος είναι παραπλανητικός αφού η υπόθεση εστιάζει στην παρουσίαση - γνωριμία της Super girl και στην σχέση της με τον ξάδερφο της ( Kal - el - Superman).   Ο Batman και η Wonder woman έχουν συμπληρωματικούς ρόλους.
Εν τάχη, ας αναφέρω λίγο την υπόθεση. Η Super girl φτάνει στην γή, μετά απο χρόνια περιπλάνησης στο διαστημα. Είναι μια έφηβη που δεν μπορεί να ελέγξει τις υπέρανθρωπες δυνάμεις που τις χαριζει η Κρυπτονιανή φυσιολογία της. Για αυτό το λόγο την στέλνουν να εκπαιδευτεί  στην  Themyscira ,   το κρυμμένο από τον κόσμο, νησί των αμαζόνων.  Από εκεί θα την απαγάγει ο Darkseid που θέλει να την κάνει αρχηγό της επίλεκτης φρουράς του ( αποτελείται από τις καλύτερες και πιο θανατηφόρες πολεμίστριες του σύμπαντος). Εν μέρη θα τα καταφέρει για λίγο, όταν της κάνει πλύση εγκεφάλου αλλά στο τέλος όπως είναι λογικό και αναμενόμενο  ο Superman, ο Batman και η Wonder woman, θα τον νικήσουν και θα την φέρουν πίσω στη γη.
 Το σενάριο πραγματικά παρ'όλο που έχει κάποιες ενδιαφέρουσες σχετικά  ανατροπές , δεν είναι το δυνατό σημείο αυτής της ταινίας. Σε αντίθεση με το σχέδιο που βασίζεται εν μέρη στα σχέδια του αδικοχαμένου Michael Turner , γνωστού για τις υπέροχες δουλειές που έκανε για τις σειρές Witchblade, Superman & Batman, Soulfire. Χαρακτηριστικό του ήταν πάντα ο  απόλυτα πετυχημένος τρόπος που παρουσίαζε τις δυνάμεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε υπερ ήρωα. Τους προσέδιδε ένα μη ανθρώπινο - πάνω απο το κανονικό ύφος και κύρος που ταιριάζει γάντι σε Super hero characters. Αυτό μπορεί να το διακρίνει εύκολα κανείς και στην ταινία. 
Σε ότι αφορά το σπικάζ θα έλεγα πως πραγματικά αυτός που επέλεξε τον Andre Braugher για την φωνή του Darkseid  έκανε ένα τεράστιο λάθος... Η χροιά της φωνής του προσδίδει στον χαρακτήρα στοιχεία, που δεν έχουν καμία σχέση με την εικόνα του. Όσο και αν προσπάθησαν ο Kevin Conroy  ως Batman και ο Tim Daly ως Superman, δεν κατάφεραν να σώσουν την κατάσταση. Αυτός είναι και ένας λόγος που η ταινία προσκόμισε αρκετά αρνητικά σχόλια, κατά την υποδοχή της από κριτικούς και κοινό. Παρ' όλα αυτά οι πωλήσεις του DVD  της ταινίας, μαζί με την εκδοχή του σε bluray, άγγιξαν τον αριθμό των 800.000, σε σύντομο κιόλας χρονικό διάστημα. Στην εκδοχή του bluray, υπάρχει και μια mini ταινία με πρωταγωνιστή τον Green Arrow.
Σε γενικές γραμμές είναι μια ταινία που στοχεύει σε ενήλικο κοινό και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που παρουσιάζει διάφορα στοιχεία όπως τον θάνατο, τον φόβο, το αίμα...Αν έχετε  παιδιά δημοτικού, αφήστε τα  να πάνε πρώτα γυμνάσιο για να το δουν. Νομίζω πως εκτός από το υπέροχο σχέδιο, ξεχωρίζουν και κάποιες σκηνές δράσης, όπως η  μάχη της Wonder Woman και της Big Barda  με την φρουρά του Darkseid αλλά και η επική θα έλεγα μάχη στο νησί των αμαζόνων. Δεν είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η DC απο τις animation ταινίες αλλά αξίζει να την δείς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου