Silver Surfer

Ο Silver Surfer δημιουργήθηκε το 1966 από τον Jack Kirby και τον Stan Lee σαν συμπληρωματικός χαρακτήρας μιας ιστορίας των Fantastic Four για έναν καταστροφέα πλανητών που απειλεί την Γη. O Stan Lee σαν σεναριογράφος, με τον Jack Kirby σαν σχεδιαστή και συν-σεναριογράφο, την Silver Age of Comics, όπως λεγόταν, ήταν ένα δυναμικό δίδυμο που «γέννησαν» πολλούς σούπερ ήρωες που υπάρχουν έως σήμερα. Είχαν και ένα ιδιαίτερο τρόπο που δούλευαν τις ιστορίες τους. Ο Lee έκανε ένα σύντομο σενάριο με τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας και ο Kirby ζωγράφιζε τα σχέδια και τους χαρακτήρες πάνω σε αυτά.
Όταν δούλευαν για το The Galactus Trilogy μια συνέχεια 3 τευχών για το κόμικ Fantastic Four, ο Kirby ανάμεσα σε άλλα σχεδίασε και έναν εξωγήινο που πετούσε πάνω σε ένα σερφ. Του φάνηκε περίεργο του Lee αλλά αποφάσισαν να τον κρατήσουν. Όπως είπε αργότερα, ο Kirby χρειαζόταν για τον κακό της υπόθεσης τον Galactus, έναν οδηγό-αγγελιοφόρο και επειδή κουραζόταν να ζωγραφίζει διαστημόπλοια του ήρθε η ιδέα για τον ιπτάμενο σέρφερ.
Αφού τελείωσαν, κατάλαβαν ότι ο καινούργιος αυτός χαρακτήρας είχε ενδιαφέρον και αποφάσισαν να του δώσουν παρελθόν και να τον αναπτύξουν περισσότερο.
Το πραγματικό όνομα του Silver Surfer ήταν Norrin Radd και ζούσε στον πλανήτη Zenn-La. Οι κάτοικοι του πλανήτη αφού είχαν φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο ανάπτυξης και τεχνολογίας, είχαν μείνει στάσιμοι και για πολλά χρόνια ζούσαν ειρηνικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό δεν το άντεχε ο νεαρός Norrin και αναζητούσε την περιπέτεια.
Όταν ο Galactus ένας καταστροφέας πλανητών επέλεξε τον Zenn-La, ο Norrin παρακάλεσε τον Galactus να τον χρησιμοποιήσει σαν υπαρχηγό για να τον βοηθήσει να βρει άλλους πλανήτες. Ο Galactus δέχτηκε και δίνοντάς του Κοσμική Δύναμη τον μεταμορφώνει σε Silver Surfer.
Ο Norrin είχε σκοπό να τον οδηγά σε ακατοίκητους πλανήτες, αλλά ο Galactus τον ξεγελά για να κάνει το αντίθετο και να τον υπηρετεί για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.
Μετά από πολλά χρόνια μέσα στο σύμπαν και αρκετές καταστροφές ολόκληρων πολιτισμών, φτάνει η στιγμή που ο Silver Surfer έρχεται στην Γη για να την ελέγξει. Εκεί μάχεται με τους Fantastic Four και αναγνωρίζει την εντιμότητα και συντροφικότητα του ανθρώπινου είδους και έτσι αποφασίζει να τους βοηθήσει. Επαναστατεί ενάντια στον Galactus και συμμαχεί με τους Fantastic Four για να τον πολεμήσει. Τελικά τον διώχνουν από την Γη, αλλά ο Galactus πριν φύγει, παγιδεύει τον Silver Surfer στην Γη δημιουργώντας ένα αόρατο πεδίο που επηρεάζει μόνο αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο ο Silver Surfer θυσιάζει για πάντα την ελευθερία του, για να σωθεί η Γη.
Κατά την διάρκεια της εξορίας του ο Silver Surfer θα πολεμήσει με διάφορους υπερ-κακούς όπως ο Doctor Doom που θέλει να του κλέψει την Κοσμική του Δύναμη και o Mephisto που θέλει την ψυχή του. Βοηθός του θα είναι ένας φυσικός, ο Al B. Harper ο οποίος όμως θα θυσιαστεί στην μάχη με τον Stranger μια κοσμική οντότητα που θέλει να καταστρέψει (και αυτός) την Γη.
Θα συνεργαστεί με τον Hulk και τον Submariner και οι τρεις τους θα φτιάξουν την ομάδα των Titan Three για να πολεμήσουν το κακό στη Γη. Αργότερα στην ομάδα θα προστεθεί και ο Doctor Strange και θα ονομαστούν The Defenders. Μετά από πολλές μάχες με τον Galactus ο Silver Surfer με την βοήθεια του Reed Richards από τους Fantastic Four, θα κατορθώσει να διαπεράσει το αόρατο πεδίο που τον κρατούσε στη Γη και να επισκεφτεί την πατρίδα το τον πλανήτη Zenn-La. Θα κάνει ειρήνη με τον Galactus και θα αντιμετωπίσει τους εξωγήινους Skrulls, τους Kree και τον Thanos, ο οποίος προσπαθεί να εξαλείψει την ζωή από το μισό Σύμπαν με το μαγικό Infinity Gauntlet που κατέχει.
O Silver Surfer κατέχει την Power Cosmic που του δίνει μεγάλη δύναμη, αντοχή, αισθήσεις και την ικανότητα να μετατρέπει την ύλη σε ενέγρεια. Μπορεί να διανύει το σύμπαν σε ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός πάνω στην σανίδα του και επίσης μπορεί ακόμα να ταξιδέψει και στο χρόνο. Δεν χρειάζεται τροφή, νερό, οξυγόνο για να ζήσει και μπορεί να επιζήσει σε κάθε μορφή περιβάλλοντος, στο βαθύ διάστημα, στο υπερδιάστημα, ακόμα και σε μαύρες τρύπες.
Η σανίδα του είναι κατασκευασμένη από το ίδιο ασημένιο κοσμικό υλικό με το οποίο είναι και αυτός. Είναι συνδεδεμένη μόνο με αυτόν και μπορεί να την κατευθύνει με την σκέψη του ακόμα και αν βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά της.
Εκτός από κινούμενα σχέδια και video games ο Silver Surfer θα εμφανιστεί την μεγάλη οθόνη στον ταινία του 2005 Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. Την φωνή του θα δανείσει ο Laurence Fishburne και θα αποδοθεί κυρίως με computer graphics. Ήταν αρκετά καλή η κίνηση του και η εμφάνισή του στην ταινία και η βαθιά, ήρεμη φωνή του Laurence Fishburne ταίριαζε απόλυτα με τον χαρακτήρα του.
Αξίζει να διαβάσει κανείς:
Silver Surfer: Parable (1988) σε σενάριο Stan Lee και σχέδια του Moebius,
Annihilation: Silver Surfer (2006)
Silver Surfer: Rebirth of Thanos (2006)
Silver Surfer: Requiem (2007)
Marvel Masterworks: The Silver Surfer vol 1-2 (1991).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου