Top 5 με τις χειρότερες αλλαγές σε κοστούμια Υπερ ηρώων που έγιναν ποτέ

Είμαι από τους πρώτους που υποστηρίζει πως σχεδόν τα πάντα για να επιβιώσουν, πρέπει να ακολουθούν την θεωρία της εξέλιξης και να προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής τους. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα προϊόν. Και τα κόμικς εκτός από μορφή έκφρασης και τέχνης είναι ένα προϊόν. Όμως παρ' όλα αυτά οι προσπάθειες που έχουν γίνει κατά καιρούς για να αλλάξουν - βελτιώσουν κάποιους χάρτινους ήρωες, δεν χωράει αμφιβολία πως δεν είχαν καμία απολύτως επιτυχία. Και ποιος ο πιο εύκολος - safe τρόπος για να δώσεις έναν αέρα ανανέωσης ή για να το θέσω καλύτερα να καταστρέψεις με χειρουργική ακρίβεια την εικόνα μιας χάρτινης φιγούρας; Να αλλάξεις το κουστούμι της.
"It's the costume that makes the super hero and after comes his powers", είχε πει κάποτε  ο Stan Lee, μια από τις κορυφαίες -αν όχι η κορυφαία- προσωπικότητες της μοντέρνας σχολής των Super Hero κόμικς και όχι άδικα.
Εγκαινιάζω λοιπόν την κατηγορία Top 5 σε αυτό το blog με μια αντίστροφη μέτρηση των χειρότερων αλλαγών σε κουστούμια ηρώων που έγιναν ποτέ.... Ετοιμάστε την καλύτερη γκριμάτσα αηδίας που διαθέτετε και ξεκινάμε.

No 5: Κάπου στις αρχές των 80's η Storm, ή αλλιώς Ororo Munroe, πέρασε μια κρίση προσωπικότητας όταν αναγκάστηκε να αφαιρέσει -για πρώτη φορά- ανθρώπινη ζωή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποφασίσει πως ο μέχρι τότε εαυτός της είχε πια πεθαίνει και έπρεπε να αλλάξει. Για αυτό το λόγο κούρεψε τα θεϊκά μακριά μαλλιά της, που ανέμιζαν κάθε φορά που διέταζε τους ανέμους να την ανεβάσουν στον ουρανό σε σχήμα μοικάνας!!! Ξύπνησε μια επανάσταση μέσα της, βρε αδερφέ. Αν προσθέσουμε και το δερμάτινο γιλέκο και παντελόνι που απέκτησε, καταλήγουμε σε μια πρώτης τάξεως οπαδό οποιασδήποτε συμμορίας μηχανόβιων με βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Μια τέτοια αλλαγή φυσικά είχε και σαν αποτέλεσμα να της αλλάξουν και τις σεξουαλικές προτιμήσεις και να την κάνουν λεσβία για κάποιο χρονικό διάστημα!!!! Μάλιστα έβγαινε και με μια φίλη του Wolverine, την Yukio... όπως και να έχει το θέμα είναι πως από αυτό:


έγινε αυτό:


No 4 :Την δεκαετία του '60 οι πωλήσεις του κόμικ της Wonder Woman δεν πήγαιναν καθόλου καλά για ένα διάστημα. Για αυτό λοιπόν έπρεπε να γίνει μια αλλαγή. Βέβαια, αυτή η αλλαγή ήταν τόσο ριζική που είχε σαν αποτέλεσμα όλα τα στοιχεία που σχημάτιζαν τον χαρακτήρα της Wonder Woman να εξαφανιστούν. Οι δυνάμεις της Αμαζόνας πριγκίπισσας, το λάσο της αλήθειας, τα άφθαρτα περιβραχιόνια του Ηφαίστου, το Αόρατο (στον έξω κόσμο) νησί που αποτελούσε την πατρίδα της, όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες που πλαισίωναν την υπόθεση, ακόμα και το σήμα κατατεθέν κοστούμι της, σβήστηκαν από το χάρτη και μάλιστα χωρίς ντροπή. Την θέση τους πήραν, ένα μάτσο από κινήσεις πολεμικών τεχνών και ένα άσπρο κολλητό κοστούμι που, από ημίθεη, την γείωνε στο επίπεδο ενός κατασκόπου, και μάλιστα όχι τόσο ολοκληρωμένου. Βέβαια μετά από λαϊκή απαίτηση, επανέφεραν την γνώριμη και αγαπημένη της φιγούρα. Η ίδια ακριβώς αλλαγή έγινε και το 2010 αλλά για λίγα μόνο τεύχη και είχε επετειακό χαρακτήρα. Ακόμα και σε αυτά τα τεύχη η αλλαγή ήταν απλά χάλια... Από Ελληνίδα πολεμίστρια έμοιαζε με Γαλλίδα νεαρή που ονειρεύεται να γίνει μοντέλο, να περπατήσει στις πασαρέλες και να φορέσει ρούχα επώνυμων σχεδιαστών... Μια συμβουλή να δώσω στους αρμόδιους... μην ξαναπάρετε ποτέ αυτό:





και να το μετατρέψετε σε αυτό :



Νο 3: Το 1993 ο Bruce Wayne  τραυματίζεται σοβαρά στην σπονδυλική στήλη από τον Bane σε μια από τις μάχες τους. Μέχρι λοιπόν να αναρρώσει πλήρως από αυτό τον σοβαρό τραυματισμό, τον ρόλο του διώκτη και τιμωρού του εγκλήματος της Γκόθαμ Σίτι, αναλαμβάνει  o Azrael, ένας απο τους πολλούς δολοφόνους (με το ίδιο όνομα) που εμφανίστηκαν σε αρκετούς τίτλους της DC και αποτελούσαν μια αίρεση που είχε ως σκοπό να εφαρμόσει την δικαιοσύνη και το καλό στον κόσμο.... Πρώτα απ' όλα, Batman χωρίς Bruce Wayne δεν γίνεται. Είναι ένα και το αυτό. Γκέγκε;;; Δεν μπορείς να αλλοιώνεις την εικόνα του, ίσως, πιο ολοκληρωμένου comic ήρωα που δημιουργήθηκε ποτέ και να μην περιμένεις ως αντίποινα δημόσιο λιθοβολισμό. Η στολή πήρε την μορφή πανοπλίας που, εκτός από μυτερές προεξοχές που ξεπηδούσαν από παντού, είχε παντού μικρές θήκες για τα Batman gadgets. Τι άσχημο είχε δηλαδή η κλασσική utility belt ; Δεν κατάλαβα...
Αυτή η αλλαγή ήταν απλά ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ... too much και δεν χρειαζόταν. Το μόνο που κατάφερε ήταν να προετοιμάσει το έδαφος για τα παιδικά παιχνίδια με την μορφή του ήρωα. Ευτυχώς κράτησε για λίγο μόνο καιρό, μέχρι να επανέλθει στην δράση ο original batman.

Batman:
Azrael Batman :
Νο 2: Κάπου στην διάρκεια των 80's ο arch enemy των X-MEN, Magneto αποφασίζει να αλλάξει πλευρά, να σταματήσει να είναι πια κακός και να ενωθεί με τους αιώνιους αντιπάλους του!!!

Για αυτό αποφασίζει λοιπόν να αλλάξει και στολή. Το επιβλητικό κράνος που του προσέδιδε μια μεγαλοπρέπεια και αυτοκρατορικό ύφος, δεν του ήταν απαραίτητο πια, αφού δεν είχε λόγο να κρύβει τον εγκέφαλο του από τον καθηγητή X. Άφησε λοιπόν τα άσπρα του μαλλάκια να φαίνονται και φόρεσε μια κολλητή μοβ στολή, με ένα τεράστιο M στο στήθος, στο χρώμα της Λεβάντας.... Φόρεσε και γάντια σε στυλ όπερας που άφηναν τα μπράτσα του να φαίνονται γυμνά.... ΟΚ, αυτό είναι απλά GAY... πολύ gay... Είναι ο άρχοντας του Μαγνητισμού ρεεε!!! Δεν γίνεται ένα supervillain με τόνους cojones, σαν αυτόν:



να τον αλλάζεις σε αυτό :


Νο 1: Και φτάσαμε στην κορυφή της λίστας που εκεί συναντάμε τον πρώτο Υπέρ άνθρωπο, ή αλλιώς Superman. Την πιο αναγνωρίσιμη χάρτινη φιγούρα που υπάρχει στον κόσμο. Κάπου λοιπόν στην δεκαετία του '90 κάποιοι κατάφεραν να την κάνουν αγνώριστη... Αναρωτιέμαι τι έπιναν εκείνο τον καιρό στην DC, όταν αποφάσισαν μια τέτοια άθλια αλλαγή.... Οι ιθύνοντες  λοιπόν διέκριναν πως οι πωλήσεις του τίτλου "Superman - The man of steel" ήταν πεσμένες, έτσι αποφάσισαν να τον σκοτώσουν, ύστερα βέβαια από μια τιτάνια μάχη που κράτησε για αρκετά τεύχη με τον Doomsday. Ως εδώ όλα καλά... Μετά τον θάνατο του όμως έπρεπε με κάποιο τρόπο να τον αναστήσουν.
Για να το πετύχουν λοιπόν αυτό, αποφάσισαν να του αφαιρέσουν την κάπα και την κόκκινη - μπλέ στολή με την οποία τον ξέραμε  ναι ρε (τι και αν φόραγε το βρακί πάνω από το παντελόνι, ήταν ο Superman!!) και να τον ντύσουν με μια γαλαζόασπρη στολή.... που τον έκανε να μοιάζει με κακή κόπια του Electro - villain του Spiderman (για όσους δεν γνωρίζουν). Αν υπάρχει μια στολή που δεν πρέπει να πειράξεις ποτέ, είναι αυτή με το μεγάλο κόκκινο S στο στήθος και όμως το έκαναν... με παταγώδη αποτυχία...
Εκτός από την στολή, του άλλαξαν και τις δυνάμεις!!! Και αντί για εκείνο τον τύπο που μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, τον υποβάθμισαν σε έναν ήρωα με δυνάμεις ηλεκτρισμού, που το πιο ακραίο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να πετάει ηλεκτρικές εκκενώσεις από τα χέρια του...
Π Ο Σ Ο  Μ Α  Π Ο Σ Ο  Λ Α Θ Ο Σ είναι αυτό;;;; Ευτυχώς το κατάλαβαν μετά από ένα χρόνο περίπου και επανέφεραν την παλία του εκδοχή. Όλοι ξέραμε πως αργά η γρήγορα θα γινόταν αυτό, για ποιο λόγο όμως να το καθυστερήσεις τόσο; Είναι σαν να παίρνεις την Coca Cola και να αποφασίζεις να την μετατρέψεις σε πορτοκαλάδα... Γίνεται αυτό;; ΟΧΙ!!!! Για αυτό λοιπόν μην ξαναπάρετε ποτέ κύριοι της DC αυτό :



και να το μετατρέψετε σε αυτό το έκτρωμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου