Flash Gordon

To  1934 o Alex Raymond ήθελε να βρει έναν ήρωα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την επιτυχία που είχε ο Buck Rogers που ήδη κυκλοφορούσε από το 1928. ‘Ηθελε να δημιουργήσει έναν χαρακτήρα που να μπλέκει σε περιπέτειες σε άλλους πλανήτες, να οδηγάει διαστημόπλοια, να σώζει τον κόσμο και στο τέλος να κερδίζει και το κορίτσι.
Κάτι σαν τις ιστορίες του Buck Rogers αλλά καλύτερο. Εκείνες τις δεκαετίες στην Αμερική είχαν πολύ πέραση οι εξωγήινοι, τα περίεργα διαστημόπλοια και ότι είχε σχέση εκτός των συνηθισμένων.

Έτσι στις 7 Ιανουαρίου του 1934 εκδίδεται το πρώτο comic strip του Flash Gordon σε κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας και συνέχισε και αργότερα και σε καθημερινή βάση μέχρι και το 2003. Ο Alex Raymond έγραφε και ζωγράφιζε τον Flash Gordon μέχρι και το 1943. Η δουλειά του στα comic strip ήταν πολύ δημιουργική και έχει ξανά εκτυπωθεί αρκετές φορές σε ασπρόμαυρο και έγχρωμο format. Έχει εμπνεύσει πολλούς μεταγενέστερους δημιουργούς κόμικ όπως ο Jack Kirby, ο Joe Shuster, o Bob Kane αλλά μέχρι και κινηματογραφιστές όπως τον George Lucas.

O Flash Gordon είναι ένας αθλητής του πόλο και απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Γιέηλ. Οι σύντροφοι του στις ιστορίες είναι η Dale Arden και ο επιστήμονας Dr. Zarkov. Όταν η Γη για ανεξήγητους λόγους βομβαρδίζεται από μετεωρίτες, ο Dr. Zarkov φτιάχνει έναν πύραυλο με σκοπό να ανακαλύψει την προέλευση τους. Όταν το αεροπλάνο του Flash με την Dale συντρίβεται μετά από χτύπημα μετεωρίτη, βρίσκουν καταφύγιο στο εργαστήριο του Dr. Zarkov. Αυτός τους απαγάγει και οι 3 τους μπαίνουν στον πύραυλο. Ακολουθώντας την πορεία των μετεωριτών καταλήγουν στον μακρινό πλανήτη Mongo. Εκεί ανακαλύπτουν ένα εξελιγμένο τεχνολογικά όπλο που βάλλει μετεωρίτες εναντίον της Γης. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο διαβολικός αυτοκράτορας του Mongo ο Ming the Merciless. Αυτός σχεδίασε το καταστροφικό όπλο με σκοπό να  κατακτήσει την Γη.

Έτσι αρχίζουν οι περιπέτειες του Flash Gordon στον πλανήτη Mongo όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με κάθε λογής εχθρούς και τέρατα, αλλά θα γνωρίσει και πολλούς φίλους που θα κάνει συμμάχους ενάντια στον διαβολικό Ming όπως με τον Prince Barin του δάσους της Arboria. Θα περιπλανηθεί στο παγωμένο βασίλειο της Frigia της βασίλισσας Fria, το υποβρύχιο βασίλειο των Shark Men του βασιλιά Kala, η ιπτάμενη πόλη των Hawkmen του Price Vultan, το βασίλειο της ζούγκλας Tropica της βασίλισσας Desira και το βασίλειο των Lion Men του Prince Thun. Στο τέλος νικούν τον Ming και γυρνούν στη Γη για νέες περιπέτειες.

Αργότερα όμως ο Ming ξαναγυρνά και ζητάει εκδίκηση, έτσι ο Flash και η παρέα του ταξιδεύουν ξανά στον Mongo. Οι ιστορίες όμως συνεχίζονται και σε άλλους πλανήτες με διαγαλαξιακές μάχες, διαστημόπλοια, καταστροφές πλανητών και άλλα πολλά.

Η φαντασία ήταν αστείρευτη και οι διαστημικές περιπέτειες άπειρες με τον Flash Gordon. Μέχρι σήμερα έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση σε σειρές, σε κινούμενα σχέδια, action figures και το 1980 σε μια ταινία του Mike Hodges, το Flash Gordon, που μπορεί να μην είχε τόσο επιτυχία στην εποχή που βγήκε αλλά αργότερα έγινε cult και μεταφέρει πολύ καλά τον κόσμο του Flash στη μεγάλη οθόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου