Young Justice

Οι χαρακτήρες των κόμικς δεν ζουν πια μόνο σε χάρτινες σελίδες αλλά έχουν κατακτήσει τον κιν/φο ,την μικρή οθόνη  και αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι των video games.Αν ξεχνάω κάτι ,να είστε καλοί μαζί μου.
Σε αυτό το blog μιλάμε για κόμικς γενικότερα, οπότε θα μιλήσουμε και για όλα αυτά.
Ξεκινάω με μια animation σειρά, ενα cartoon αλλιώς  ,που βρίσκεται ήδη στον δεύτερο κύκλο,με κύριο θέμα την νεότερη Justice League of America του σύμπαντος της DC COMICS φυσικά.

Οι βοηθοί των βασικών μελών δημιουργούν την δική τους μικρή ομάδα και αναλαμβάνουν δράση...
Για κάποιους μπορεί να είναι παιδικό, να μην τους αγγίζει.Για κάποιους άλλους που μπορούν να κρίνουν τον σχεδιασμό των χαρακτήρων ,την εξέλιξη του σεναρίου και το σύνολο αυτής της δουλειάς (promo - marketing) μπορεί να είναι κάτι αρκετά ενδιαφέρον.Τα κόμικς εκτός απο μορφή έκφρασης -τέχνη μπορούν να είναι και επάγγελμα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αυτή η σειρά που δημιουργήθηκε για το cartoon network απο τον Greg Weisman και τον Brandon Vietti.έχει κερδίσει βραβείο Emmy.
Απο τον δεύτερο κύκλο άλλωστε η ιστορία εξελίσεται.Ο τίτλος άλλαξε σε Young Justice -invasion .
Παρ΄όλο που η σειρά  παραπέμπει στην αρχική Justice League ,δημιούργημα των Peter David,Todd Dezago και Todd Nauck δεν αποτελέι μεταφορά της για την τηλεόραση αλλά μεταφορά ολόκληρου του σύμπαντος της DC, με επίκεντρο τους έφηβους υπερ- ήρωες.
Superboy ,Kid -Flash ,Robin,Aqua -Lad ,Red Arrow και ενα τσούρμο ακόμα Super Heroes αλλά και Super Villains παρουσιάζονται και δρουν μέσα στα 26 επεισόδια του κάθε κύκλου.
Όλα αυτά διαδραματίζονται στον ιδεατό κόσμο της γης 16 εκεί που οι υπεράνθρωπες δυνάμεις και η παρουσία υπέρ-ηρώων είναι κάτι απόλυτα φυσικό για τον μέσο θνητό.
Το πιλοτικό επεισόδιο διάρκειας μιας ώρας και κάτι =δυο επεισόδια μαζί βγήκε στον αέρα στις 26/11/12 και η πρεμιέρα του έγινε 9/9/11 στο Teletoon του Καναδά.
Έχεις ήδη φανατικούς θαυμαστές ανα τον κόσμο.Μπορεί κανείς να συναντήσει στο διαδίκτυο και το Young Justice wiki που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί σαν forum για να καταλάβει τι θέλω να πω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου